We Want It All

ICK Dans Amsterdam
“Jubileumvoorstelling ICK Amsterdam bruist van de groepsdynamiek” - de Volkskrant
za 11 feb 20:15 - 21:25
za 11 feb ’23
20:15 - 21:25
 • za 11 feb ’23
  20:15 - 21:25
  Theaterzaal

‘We want it all’ is geen voorstelling, maar een één uur durend festival waarin het internationaal gelauwerde choreografenduo Emio Greco en Pieter C. Scholten hun ruim vijfentwintigjarige samenwerking vieren.

Van de bijna zestig creaties die het choreografen tandem tussen 1995 en 2020 presenteerden, kozen zij elf finales. Het einde van een voorstelling is voor Greco en Scholten namelijk een voorbereiding op een nieuw begin. Een einde is een ‘end’, maar ook een ‘and’. Het einde is altijd een vooruitblik op een mogelijke toekomst. 

Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij in deze dynamische, afwisselende festival voorstelling. Het is een uitgelezen kans om de diversiteit van het uiteenlopende werk te ervaren waarin altijd het lichaam in opstand, in wat voor hoedanigheid dan ook, leidend is.

Pers & publieks- en juryreacties

 • “De dansers van het juniorgezelschap werpen zich als jonge honden explosief in de strijd” - Trouw
 • “Jubileumvoorstelling ICK Amsterdam bruist van de groepsdynamiek” - de Volkskrant
 • "Er is veel te genieten, en de jeugdige energie en inzet van beide danscollectieven, aanvankelijk gekleed in wat misschien ook een bloemlezing is uit de kostuums voor zestig choreografieën, werkt heel aanstekelijk." - Theaterkrant
 • Toeschouwer: “Dit was zo krachtig, zo strak gedanst, zo jong Icarus indachtig (...) Dertig jaar dans gezien, nu weer eens subliem enorm intens!“
 • Toeschouwer: "Dans zonder compromissen, eigenzinnig nieuw, lijf én brein."
 • Gouden Zwaan 2021 – Oeuvreprijs: "Het choreografenduo dat sinds het begin van hun samenwerking een onmiskenbare bijdrage levert aan de Nederlandse dans."

Medewerking ICK-Next

In 'We want it all' heeft de junior compagnie, ICK-Next, een prominente rol. Zij zijn de opening naar nieuwe tijden. Zij verdwijnen en verschijnen tussen de ensemble-dansers, als fris stromend water. Dankzij die jonge dansers is er steeds een nieuw perspectief.

It ain't much I'm asking, if you want the truth
Here's to the future
Hear the cry of youth (hear the cry of youth) (hear the cry of youth)
I want it all, I want it all, I want it all and I want it now.

Queen -- I Want It All


[toegangsprijs inclusief drankje]

ICK DANS AMSTERDAM 

Het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum is Stadsgezelschap Dans van Amsterdam, kortweg ICK Dans Amsterdam. Dit platform voor de hedendaagse dans is in 2009 opgericht door Emio Greco|Pieter C. Scholten. Zij werken al meer dan 25 jaar samen in hun zoektocht naar een nieuwe danstaal en een nieuwe benadering van het lichaam, waarbij zowel het lichaam in opstand als de bewegelijk van zekerheden de leidraad vormen.