FTBLL - Can you kick it

ISH Dance Collective
Straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in een spectaculaire choreografie.
do 2 feb 19:30
do 2 feb ’23
19:30
  • do 2 feb ’23
    19:30
    Theaterzaal

De negenkoppige internationaal gerenommeerde cast van breakers, straat- en freestyle voetballers knalt van het podium met flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. ISH Dance Collective brengt een ode aan voetbal. Begeleid door vette hiphopbeats haalt choreograaf Marco Gerris de streetskills naar het theater. 

Dat juist Gerris met deze bijzondere combinatie komt is niet gek. Zijn liefde voor urban sports is al twintig jaar een belangrijke voedingsbodem voor zijn werk met ISH Dance Collective. Toen Gerris kennismaakte met straat- en freestyle voetbal, ontdekte hij al snel dat bewegingen van voetballers vergelijkbaar zijn met die van dansers. De winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 besloot vervolgens om er breakers naast te zetten. Zoals Gerris zelf zegt: “Bij een breaking battle en een wedstrijdje panna zie je dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wilt beter zijn dan de ander.” ‘FTBLL - Can you kick it’ vangt dat vuur en die passie in een spectaculaire choreografie.

"Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. De voorstelling toont kunst met een grote K." ★★★★ - Scènes

Aangepaste aanvangstijd

In tegenstelling tot wat er in de seizoensbrochure staat vermeld, start deze voorstelling om 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur).


[toegangsprijs inclusief drankje]

Deze voorstelling start om 19.30 uur (i.p.v. 20.15 uur)