Exit Macbeth

Noord Nederlands Toneel | NITE
za 19 nov 20:15
za 19 nov ’22
20:15
  • za 19 nov ’22
    20:15
    Theaterzaal

Je kent hem van House of Cards, Game of Thrones en de verzamelde werken van Shakespeare: de eerzuchtige, ambitieuze, over lijken gaande alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. In deze voorstelling krijgt nu niet eens de mens, maar de natuur de hoofdrol. Een bijzondere productie om niet te missen denken wij!

De horror-cocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk Macbeth verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt. Beelden van paarden, raven, donkere bossen en heksen komen steeds opnieuw terug, maar slechts als figuranten.

En juist dat willen de jonge Duitse regisseurs Jana Vetten en Jan–Christophe Gockel (Münchner Kammerspiele) laten zien. Ze halen de mensen uit het stuk en geven de natuur en de dieren de hoofdrol. Wat blijft er dan over? En hoe kunnen we onze relatie met de natuur herstellen, nadat we haar meer de ruimte hebben gegeven?

Heel bijzonder zijn de door ontwerper Michael Pietsch gecreëerde unieke poppen van opgezette dieren die door de dansers en acteurs tot leven gebracht worden.  

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van:
Discovery Club