Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band

Cello Octet Amsterdam
di 9 mei 20:15 - 21:05
di 9 mei ’23
20:15 - 21:05
  • di 9 mei ’23
    20:15 - 21:05
    Theaterzaal

‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ was voor The Beatles hun meest revolutionaire album. Cello Octet Amsterdam waagt het om een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden. 

Op ‘Sgt. Pepper’s’ werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, het waren geen losse nummers meer, maar het werd een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren.

Want hoe ga je ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ of ‘A Day in the Life’ laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die alleen een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest, die ook nog alles weet van pop en rock kan aangaan. Eigenlijk is er maar een persoon om dit aan toe te vertrouwen: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en popzanger David Dramm. De iconische songs - nog altijd grensverleggend én aanstekelijk - klinken als nooit tevoren.

En ook het podiumbeeld maakt de opwinding voelbaar die ‘Sgt. Pepper’s’ in de kunstwereld teweegbracht. Psychedelisch design, popart en Indiase motieven vormen het natuurlijke decor voor het iconische album, maar weerspiegelen ook de tijdgeest. 

“Sgt. Pepper’s is geen popplaat maar eerder een ontploft laboratorium waarbij een gloednieuw muzikaal universum is ontstaan” - David Dramm, arrangeur

 

[toegangsprijs inclusief drankje]