Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush

Anneke van Giersbergen
za 22 apr 20:15 - 21:45
za 22 apr ’23
20:15 - 21:45
  • za 22 apr ’23
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Anneke van Giersbergen ontdekte als tiener de eigenzinnige muziek van Kate Bush. Het album ‘Hounds of Love’ draaide ze grijs. De bewondering is gebleven. 

Van Giersbergen is – in tegenstelling tot haar idool – voor het podium geboren en bovendien een van de beste en veelzijdigste zangeressen van ons land. Aan wie kun je de muziek van Kate Bush dus beter toevertrouwen dan Van Giersbergen? Tijdens haar vierde theatertournee brengt ze met band een prachtige ode. Uit respect voor de authenticiteit van Bush geeft ze een creatieve en persoonlijke draai aan de songs, maar dat dit programma voor iedere Kate Bush-fan een uitgelezen kans is om haar oeuvre live te horen, staat vast.

In 1994 trad Van Giersbergen toe tot de metalband The Gathering, waarmee ze jarenlange nationale en internationale successen behaalde. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, IJslandse folksgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast deed Van Giersbergen vele gastoptredens bij zowel beginnende, als wereldberoemde acts en gooide hoge ogen met haar deelname aan het tv-programma ‘Beste Zangers'. 

 

Het beste van twee werelden. Lekker naar de songs van Kate Bush luisteren, maar ook verrast worden door de twist die de Brabantse aanbracht. Anneke van Giersbergen zingt soms mooier dan Kate Bush zelf.” - Trouw ★★★★