Moojen ligjes in de lugt

Erik van Muiswinkel
za 6 mei 20:15 - 21:45
za 6 mei ’23
20:15 - 21:45
  • za 6 mei ’23
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal
    Geweest

Erik van Muiswinkel liet het publiek in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die verraste door zijn venijn en gevoeligheid, in een twee keer tot de nok toe gevulde zaal. 

Maar de taal is van ons allemaal. Niet alleen van woordkunstenaars als Drs. P, Kees Torn, Jeroen van Merwijk en Johan Hoogeboom, maar ook van de zesjarige die net leert lezen en schrijven. Van Willem van Hanegem, Geert Wilders en Sifan Hassan. De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, maar ook van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman en van Erik van Muiswinkel zelf.

Van Muiswinkel zet je onder een anderhalf uur durende taaldouche, waar je fris en gelouterd uitkomt. ‘Moojen ligjes in de lugt’: let niet op de spelling, maar geniet van de schoonheid.

Pers

Jacques D’Ancona schrijft in het Dagblad van het Noorden (★★★★): "Erik van Muiswinkel in bloedvorm" [...] "De zaal laaft zich aan de teksten en in de liedjes heeft hij de muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts als opruiende assistenten."

[toegangsprijs inclusief drankje]