Cabarestafette

Diverse aanstormende talenten
do 12 jan 20:15 - 22:35
do 12 jan ’23
20:15 - 22:35
  • do 12 jan ’23
    20:15 - 22:35
    Theaterzaal

De formule van Cabarestafette is simpel en doeltreffend: drie aanstormende talenten voor de prijs van één. Niet alleen een mooie kans dus om jong, bruisend talent te spotten, maar ook om in één klap al die tijd zonder cabaretvoorstellingen goed te maken. 

Elke avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. Vaak gaat het om winnaars van de verschillende cabaretfestivals, die de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen en zo podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen. Met drie uiteenlopende acts en een virtuoze presentatie wordt het sowieso een leuke avond.

Dit jaar geven we het podium aan Farida Laan, Remy Evers en n00b:

Remy Evers

Remy Evers kun je het beste omschrijven als absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en met een vleugje engagement. Ga mee in de reis door het brein van Remy, een cabaretier die niet volwassen wil worden. 

Remy studeerde af in 2017 aan de Koningstheateracademie in s'-Hertogenbosch waarna hij ging spelen bij 'De Cabaretpoel'. Hier maakte hij zijn eerste solovoorstelling getiteld ‘Gewoon Remy’ waarmee hij in 2019 de juryprijs van cabaretfestival Camaretten won. De jury was lovend over zijn acteertalent en gevoel voor timing en beschreef zijn voorstelling als fantasierijk én absurd én beeldend én verhalend. 

n00b

Het duo n00b wordt gevormd door Laura Bakker en Isabelle Kafando. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK voor het meest veelbelovende talent! Ook wonnen ze dat jaar het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen ze de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. 

n00b speelt in op de actualiteit en rouleert tussen millenial cabaret en urban muziektheater. Het duo transformeert de meest normale zaken naar bijzonder grappig en intelligent theater en laat je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. De Volkskrant over n00b: “De twee spelen overtuigend, zingen prachtig en hun voorstelling zit vol schrijnende humor.” Dit duo wil je in het echt zien! 

Farida Laan

In het verleden was Farida Laan kort danser en lang kunstenaar. Totdat ze de eenzaamheid die kwam kijken bij het kunstenaarschap zat was. Het was tijd voor iets anders: weg atelier, weg schilderijen. Nu brengt ze haar absurdistische wereld het podium op. Wij kijken uit naar dit unieke, haast magische optreden! Op het Amsterdams Kleinkunst Festival won de cabaretier de Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs van het Ramses Shaffy Fonds. 

Het NRC schreef over Farida Laan: “Poetisch geladen storytelling. Farida Laan verraste met volvette metaforen, en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval van buitenissige personages in haar verhaal beschreef.”

[toegangsprijs inclusief drankje]


Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor DC-Beheer