Appeltjes schillen

Martijn Koning
NRC ★★★★: “Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.”
vr 6 jan - vr 2 jun
vr 6 jan ’23
-
vr 2 jun ’23

“Een gaaf verteller die zijn argeloosheid, klunzigheid en verwondering mooi samenbalt en geestig de toets der herkenning aanslaat”, schreef Algemeen Dagblad over Martijn Koning. 

Krachtvoer voor de lachspieren

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties, zoals we allemaal weten. Sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. In de nieuwe theatershow ‘Appeltjes Schillen’ vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf!

NRC over 'Appeltjes Schillen': "Wat gebleven is, is de onmiskenbare charme en energie van zijn optreden. Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer" [...] "Hij creëert nieuwe sprookjes, dialogen en beeldt al die werelden uit."

De Theaterkrant schreef over zijn vorige programma: "Martijn Koning speelt in het linker rijtje van de Eredivisie van stand up comedy in Nederland. Hij is fel, snel, gevat en schaamteloos. In Koning van de toekomst lardeert hij zijn comedy met een aantal strak geregisseerde cabaret-toneelscènes. Op papier past dat niet bij Koning, maar in de praktijk werkt het prima. Koning van de toekomst is een knap uitgebalanceerd programma."

De pers over 'Appeltjes Schillen':

NRC ★★★★: "Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer […] Wat gebleven is, is de onmiskenbare charme en energie van zijn optreden. ‘Hij creëert nieuwe sprookjes, dialogen en beeldt al die werelden uit."

Parool: "Het escapisme van Martijn Koning is krachtvoer voor de lachspieren’ […] Het levert zijn lolligste voorstelling in jaren op. Dat komt door zijn fantastische spel en visuele manier van vertellen."

De pers over Martijn Koning: 

  • NRC ★★★★: “Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.” 
  • Trouw: “Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.”
  • Volkskrant ★★★★: “Koning toont zijn grote verteltalent…” 
  • Dagblad vh Noorden ★★★★: “Hij maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral.” 
  • AD ★★★: “Martijn Koning verheft slap geouwehoer over de tergende alledaagsheid der dingen dikwijls tot kunst.” 
  • Parool: “Hij snapt dat het uitvergroten van je eigen mankementen vrijwel altijd op de lachspieren werkt.” 

   
Beluister ook de Knorrepodcast, de podcast die hij samen met Sander van Opzeeland maakt.

[toegangsprijs inclusief drankje]