Voor iedereen beter

Richard Groenendijk
Winnaar cabaretprijs Poelifinario in de categorie entertainment
vr 13 okt en za 14 okt
vr 13 okt ’23
en
za 14 okt ’23

Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch.

Afgelopen seizoen speelde hij zijn nieuwe show ‘Voor iedereen beter’ met groot succes in Delft. Het was een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

Winnaar Poelifinario 2022

  • De Cabaretjury: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook Voor iedereen beter zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.”

Pers

  • “Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is” – de Volkskrant ★★★★
  • "Het is niet alleen de complete mens Groenendijk die we hier te zien krijgen. Datzelfde geldt voor de artiest Groenendijk, die al even veelzijdig is. Net als in zijn vorige programma’s schudt deze stevige allrounder met evenveel gemak de heerlijkste typetjes uit zijn mouw en vertelt hij hilarische anekdotes, maar doet hij ook persoonlijke ontboezemingen, weet hij te raken met zijn ervaringen als vrijwilliger op de afdeling oncologie in het Erasmus MC en zingt hij het prachtige nummer Ik hoop het wel (geschreven door Jan Beuving) over homo-acceptatie, dat moeiteloos samensmelt met zijn al even smakelijke huwelijksverhalen." - Telegraaf ★★★★
  • "Groenendijk biedt meer dan entertainment alleen. In zijn nieuwe show Voor iedereen beter vermengt hij de gulle lach met kritische sneren en persoonlijke noten, zoals we dat van hem gewend zijn. De rode draad in wat alweer Groenendijks twaalfde soloprogramma is, vormt zijn dubbelzinnige relatie met het podium. De cabaretier wil graag gezien worden, in het theater of op tv. Tegelijk voelt hij geregeld de drang zich terug te trekken uit die wereld waarin iedereen wat van je vindt, van mondige toeschouwer tot irritante roddeljournalist." - Trouw ★★★★


N.b. op verzoek van de artiest is de verkoop van zijn voorstelling op 13 oktober eerder in het voorjaar in de verkoop gegaan.

 

[inclusief drankje | reprise]