Delftse Donderslag – bij Heldere Hemel [Festival Bont Blauw]

Koninklijke Harmoniekapel Delft en Maartje & Kine
za 25 jun 15:30 en 20:15
za 25 jun ’22
15:30 en 20:15

De theatershow ‘Delftse Donderslag – bij Heldere Hemel’ is een samenwerking tussen de Koninklijke Harmoniekapel Delft, muzikaal cabaretduo Maartje & Kine en Cultuurhuis Delft. Met sketches van Maartje & Kine, muziek van de Kapel en vooral veel cross-overs wordt dit een show om niet snel te vergeten! Daarnaast wordt het wijklied uitgevoerd dat wij in aanloop naar deze show hebben ingestudeerd.

In mei zijn muzikanten van de Koninklijke Harmoniekapel Delft met Maartje & Kine de wijken Voorhof en Buitenhof in gegaan. Met enthousiaste medewerking van een aantal wijkbewoners, muzikanten van de Open Studio en rappers van “015 on the beat” is in een aantal workshops een mooi wijklied geschreven en ingestudeerd. Alle wijkbewoners waren welkom om mee te doen, of je nu zingt, een instrument speelt of mee wilt denken met de teksten. We werken hierbij nauw samen met Cultuurhuis Delft.


Bij de wijkfinale op zaterdagmiddag 18 juni wordt het wijklied voor het eerst ten gehore gebracht. Deze wijkfinale vindt plaats op het grasveld bij Kopie Koffie, op de hoek van de Buitenhofdreef en Chopinlaan. De theatershow in Theater de Veste op 25 juni is de grote, afsluitende finale! 

Meer informatie over het project vind je op: www.harmoniedelft.nl

Festival Bont Blauw

Festival Bont Blauw

Gedurende twee weken vindt het multidisciplinaire Festival Bont Blauw in Theater de Veste plaats, met een reeks festivalavonden dat loopt van een band contest tot sing-a-long en van dance battles tot theateravonden. We vieren de amateurkunst in dit festival; voor en door inwoners van Delft. Doe mee!


Hartelijk dank

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Delft, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818, August Fentener van Vlissingen Fonds, Rabobank Kring Leiden-Haaglanden, Vrienden van Theater de Veste en de Businessclub Theater de Veste. Dank aan allen!