Revolusi: een levende geschiedenis

David Van Reybrouck
di 24 mei 20:15 - 22:10
di 24 mei ’22
20:15 - 22:10
  • di 24 mei ’22
    20:15 - 22:10
    Pauze 21:05
    Theaterzaal

"Dit is totaal vakmanschap" - Matthijs van Nieuwkerk over het boek 'Revolusi'

Deze spreker stond al heel lang op ons verlanglijstje en nu is het zover! David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. De bestseller ‘Congo: Een geschiedenis’, werd bekroond met diverse prijzen waaronder de AKO Literatuurprijs 2010.

Zijn meest recente boek is ‘Revolusi’ en tegelijk het onderwerp van dit theatercollege over de geschiedenis van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid? Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen.

Hij laat ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. En legt, aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages, uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

David van Reybrouck

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij o.a. Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Tegen verkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre

Een programma van Het Haagsch College. 

 

[toegangsprijs inclusief drankje]