Fotografie: Kurt van der Elst

Witch Hunt

Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni | Eline Arbo
vr 1 apr 20:15
vr 1 apr ’22
20:15
  • vr 1 apr ’22
    20:15
    Theaterzaal
    Geweest

Nieuwe voorstelling van de maker van de bejubelde voorstelling ‘Weg met Eddy Bellegueule’. Eline Arbo won voor die productie de regieprijs tijdens het Theater Festival 2020 en pakte ook het Delftse publiek helemaal in. Wij zijn dus ontzettend nieuwsgierig naar ‘Witch Hunt’. 

Je weet niet, wat je niet weet. Kennis die in het verleden verloren is gegaan, krijg je niet makkelijk terug. De periode van heksenjachten in West-Europa viel samen met het oprukkende kapitalisme en de komst van het patriarchaat. Met dit nieuwe denken brokkelde de manier van denken over gelijkwaardigheid en samenleven langzaam af. Maar wat zijn we daarmee eigenlijk kwijtgeraakt?

Dat historische kantelpunt inspireerde toneelschrijver Hannah van Wieringen tot het schrijven van Witch Hunt, de nieuwste interdisciplinaire voorstelling van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni, in regie van Eline Arbo. Overtuigd van het belang van het vrouwelijk perspectief op de grote uitdagingen van onze tijd, schreef Van Wieringen een nieuwe toneeltekst over de moed om dat wat we kwijt zijn geraakt in de ogen te kijken.

De talentvolle Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers binnen het NNT en Club Guy & Roni) creëert daarvan samen met het ensemble van het gezelschap een interdisciplinair, muzikaal en innovatief werk over heksen van toen en die van nu.

De jonge archeoloog Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de provincie. Veel lijkt daar nog niet veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscafé zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos. De vraag om juist daar een opgraving te leiden confronteert haar met een verleden dat men diep had weggeborgen.

Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.

Stroboscoop

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop lichteffecten.


[toegangsprijs inclusief drankje]

Kom vooraf gezellig bij ons eten en krijg meteen achtergrondinformatie bij de voorstelling. Van harte welkom!

Om deze toneelavond fijn te beginnen serveren we een lekkere en kleurrijke maaltijd. We werken hiervoor samen met onze cateraar Rode Rozen & Tortilla’s. Zij staan garant voor eerlijk en puur eten, een combinatie van de Mediterrane en Oosterse keuken, in een sfeervolle omgeving en mooi gedekte tafels, want het oog wil ook wat.

Tijdens het eten krijg je meer uitleg over de voorstelling, dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een gesprek met de dramaturg of één van de acteurs of we gaan met een expert dieper in op de thematiek van de voorstelling.

Shared dining

We beginnen de avond met een smakelijke soep waar verschillende werelden samenkomen. De lange tafels waaraan je zit staan vervolgens vol met de meest heerlijke gerechten. Als smaakmaker hebben we een leuke introductie op de voorstelling die je gaat zien. We eindigen het programma met een goede kop koffie/thee. Al met al een fijne eerste akte van deze mooie toneelavond waarbij we hopen dat dit diner, anders dan in de voorstelling niet uit de hand zal lopen ;).

Kosten van dit voorprogramma incl. inleiding, diner en koffie/thee na afloop € 27,50 (excl. overige drankjes)

Dit programma is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Rabobank. 

Credits

Regie: Eline Arbo | Tekst: Hannah van Wieringen | Choreografie: Camilo Chapela | Compositie: Thijs van Vuur

Met: Sarah Janneh, Joost Bolt, Angela Herenda, Bram van der Heijden, Rosa van Leeuwen, Bien de Moor, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Rosie Reith en Jesula Toussaint Visser | Muziek: Rosa van Ronsdorf en Nina de Jong