Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond

Spinvis
"Spannend vormgegeven voorstelling." - NRC ★★★★
wo 8 jun 20:15 - 21:45
wo 8 jun ’22
20:15 - 21:45
  • wo 8 jun ’22
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. En gelukkig komt hij weer, én ditmaal met een grote band (o.a. Saartje Van Camp) naar ons theater.

Er gebeuren vreselijke dingen en onbeduidende dingen. Zonder volgorde. Zonder reden. Ze gebeuren gewoon. Alsof het niet uitmaakt hoe vreselijk of onbeduidend ze voor ons zijn. Het grote en het kleine. Het eeuwige en het vluchtige. Dat wat levens verandert en dat wat nauwelijks wordt opgemerkt. Daar gaat deze muziekvoorstelling over.

Door middel van nieuwe en bekende Spinvis-nummers, gevonden teksten en wonderlijke beelden worstelen zes muzikanten met alles wat het leven over ons uitstort en proberen ze verwoed een overzicht te krijgen. De dood van een vader, het breken van een veter; alles kan een liedje zijn in dit, ondanks alles, vrolijke theaterconcert.

"Veelzijdigheid van zijn band... uniek gebruik van de taal... Het levert muziek vol inlevingsvermogen op, over menselijk contact dat soms vluchtig en dan weer diepgaand kan zijn. De hond die blaft en het hart dat breekt: ze kregen elk hun plek in een rijke, spannend vormgegeven voorstelling." - NRC ★★★★


 [toegangsprijs inclusief drankje]