Dimanche

Compagnie Chaliwaté & Compagnie Focus
za 26 feb 20:15
za 26 feb ’22
20:15
 • za 26 feb ’22
  20:15
  Theaterzaal
  geannuleerd, info volgt

‘Dimanche’ van de Belgische gezelschappen Compagnie Focus en Compagnie Chaliwaté is een bizarre, geestige, visuele, kunstzinnige en poëtische voorstelling, een mengeling van figuren- en objecttheater en video. De voorstelling creëert een wonderlijke taal, die zowel intiem als universeel en aangrijpend is.

Voor de liefhebbers van onze visuele voorstellingen is deze internationale productie een echte aanrader! 'Dimanche' is een geestig en teder portret van een mensheid die totaal uit de pas loopt met zijn tijd, gegrepen door de chaos van klimatologische verstoringen. Tal van absurde acties worden ondernomen om zo normaal mogelijk te kunnen leven, terwijl de wereld op zijn kop staat.

We zien een gezin dat zich opmaakt zich op voor een zondagje thuis. Ondanks de trillende muren, een snoeiharde wind en de zondvloed, die zijn hoogtepunt nog lang niet lijkt te hebben bereikt, gaat het leven zijn gangetje. Terwijl rondom hen een metamorfose plaatsvindt en alles ineenstort, zie je deze mensen een verbazingwekkende vindingrijkheid ontwikkelen om hun dagelijks leventje tot in het absurde te beschermen.

 • “Prachtige combinatie van mime, beeldend theater en video.” De Standaard
 • “Dimanche is a poignant, beautiful and funny performance featuring an outstanding cast. It’s captivating from start to finish.” The Advertiser
 • “Superb theatre for our time and a wonderful experience for all audience of all ages” InDaily
 • “… beautifully done, appealing to children as well as adults: an eloquent message about the disaster around the corner.” Limelight Magazine

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Dit programma is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Rabobank.