Micha Wertheim Voor Heel Even

Micha Wertheim
di 10 mei en wo 11 mei
di 10 mei ’22
en
wo 11 mei ’22

Bij Micha Wertheim weet je nooit wat te verwachten, intelligente voorstellingen waarin hij keer op keer de grenzen van het cabaret verlegt. Niet voor niets werd hij als enige cabaretier ooit geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Z’n online voorstelling ‘Niemand Anders’ werd unaniem geprezen als inventief, innovatief en troostgevend. 

NRC noemde de productie ‘Micha Wertheim voor alle duidelijkheid’ de beste cabaretvoorstelling van 2019. Ruim twee uur lang vuurde Wertheim toen zijn eigenzinnige grappen, verhalen en beschouwingen af op het publiek, met als rode draad de vraag hoe we moeten omgaan met alle apocalyptische informatie die ons dagelijks overspoelt. In zijn nieuwe voorstelling gooit Micha Wertheim het over een compleet andere boeg. Hij zoemt in, en in, en dan nog iets verder in. Tot er heel weinig overblijft. En dan... Dan zoemt hij nóg verder in. Tot er zo weinig overblijft dat je er een hele avond mee kunt vullen: ‘Micha Wertheim voor heel even’.

Pers quotes: 

  • NRC: “één lang en prikkelend pleidooi voor het belang van de kunsten (…) krachtig, omdat Wertheim zijn publiek de boodschap zelf laat ervaren.“
  • Theaterkrant: “Een voorstelling waarin de recensent samen met honderden anderen in de zaal, amechtig hijgend achter de verbeelding en fantasie van de maker aanholt.”
  • Scènes: “Wertheim weet weer te verrassen.”
  • de Volkskrant: “Een uitdagend en conceptueel puzzelstuk”
  • Trouw: “Wertheim is een fantast van formaat.”
  • Parool: “Wertheim snijdt zijn voorstelling als een meloen doormidden om hem vervolgens van binnenuit te beschouwen en aan de zaal te presenteren.”
  • Nederlands Dagblad: "Een show die de hersens laat kraken en die een eerbetoon brengt aan eenieder die vrijuit en onbegrensd durft te denken." 

 

[toegangsprijs inclusief drankje]