Niet Mijn Apen, Niet Mijn Circus

Wim Helsen
wo 20 apr en do 21 apr
wo 20 apr ’22
en
do 21 apr ’22

Vlaming Wim Helsen is zot, spitsvondig, grandioos en onweerstaanbaar. Hij is uniek en absurdistisch. Dit seizoen bestormt hij de Nederlandse theaters met zijn nieuwe voorstelling ‘Niet mijn apen, niet mijn circus’ en komt uiteraard ook naar Delft. Het belooft weer een bizarre avond te worden.

Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Antwoorden op eenvoudige vragen. Want eenvoudige vragen, vragen om ingewikkelde antwoorden. Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat heb jij nodig? Hij deelt zijn antwoorden graag met je - omdat hij jouw vriend is. Jouw eerlijke, echte, beste vriend. Luister, hij lijkt iets te zeggen: ‘Niet mijn apen, niet mijn circus’.

Uit de pers:

'Vervreemdend? Zeker. Maar het knappe van Helsen is dat hij desondanks continu de aandacht weet vast te houden. Hij is dan ook een buitengewoon sterke performer. Niemand kan met zoveel sjeu de foutcode op een verkeersboete voordragen. Belangrijker nog is dat het zenuwachtige en licht ontvlambare personage dat de Vlaamse cabaretier speelt in emotioneel opzicht altijd herkenbaar blijft. Hebben we niet allemaal op z’n tijd zo onze waandenkbeelden?' (Trouw ★★★★☆)

'De psychologische ondergrond is een sterke toevoeging aan Helsens unieke stijl van cabaret maken. Maar het aantrekkelijkst aan zijn show is het escapisme dat hij biedt. Het is zalig om in tijden van pandemie en oorlog zo’n volstrekt andere wereld te worden binnen getrokken. Wim Helsen slaagt daarin, met zijn hersenspinsels, zijn malle dansjes op luide muziek, en zijn uitleg waarom de ‘i’ de vrolijkste van alle letters is.' (de Volkskrant ★★★★★)

 

[toegangsprijs is inclusief drankje]