Nacht van het Cabaret

Martijn Kardol, Céline Schrama, Pieter Jouke, Victor Luis van Es e.a.
vr 11 mrt 21:00
vr 11 mrt ’22
21:00
  • vr 11 mrt ’22
    21:00
    Theaterzaal

Inmiddels is er een indrukwekkende lijst aan cabaretiers die in de voorbije jaren hun opwachting hebben gemaakt bij dit succesnummer op het programma van Theater de Veste. 

Het is voor maar liefst de negentiende keer dat wij dit humorpakket aan je mogen presenteren! Tot na middernacht kun je genieten van een reeks toptalenten die de cabaretwereld rijk is, aangevuld met een kersverse finalist van het Leids Cabaretfestival 2022. Zie hieronder de line up:

Martijn Kardol (MC)

Niemand minder dan Martijn Kardol, die je vast kent als de glansrijke winnaar van het Leids Cabaret Festival en bijvoorbeeld van zijn eerdere optreden in Theater de Veste, maakt zijn opwachting als MC tijdens deze Nacht van het Cabaret. Martijn merkte al snel tijdens zijn studie Sociologie dat zijn hart bij het cabaret ligt. Hij wordt geprezen voor zijn voorstellingen en de pers omschrijft Martijn als een “goede verteller”, “indrukwekkend” en een “geweldige winnaar”.  

Tobi Kooiman 

De Volkskrant tipte in 2020 al dat Tobi Kooiman een comedytalent is om in de gaten te houden. Zijn optredens zijn namelijk zeer verfrissend en dat komt mede door het feit dat Tobi naast cabaretier ook wiskundige en stoïcijn is. Het is dan ook geen verrassing dat Tobi in 2019 de publieksprijs bij het cabaretfestival Cameretten in de wacht sleepte. De jury sprak over “een waar feest voor theaterbezoekers”.

Pieter Jouke 

“Ga die man zien!” riep collega cabaretier Dolf Jansen over Pieter Jouke. Pieter heeft zowel voor de schermen, en zeker ook achter de schermen al ontzettend veel op zijn naam staan. Zo heeft hij onder andere meegeschreven aan verschillende succesvolle cabaretvoorstellingen en schreef hij voor vele radio-en TV programma’s. Tijdens de Nacht van het Cabaret krijg je de kans de cabaretier in hart en nieren wederom voor de schermen te zien schitteren. “Jouke weet op intelligente wijze de rijkdom van taal, de valstrikken en de dubbelzinnigheden prachtig uit te buiten.” - Kester Freriks in de Theaterkrant ★★★★

Jasper van der Veen 

Jasper van der Veen, die door de juryvoorzitter van het Leids Cabaret Festival werd omschreven als “zeldzaam podiumbeest” die het publiek meteen weet in te pakken, maakt ook zijn opwachting tijdens de Nacht van het Cabaret. Jasper won in 2019 het Leids Cabaret Festival en debuteerde in 2021 met zijn voorstelling ‘Het dreigt volslagen goed te komen’. Daarnaast staat Jasper vooral bekent om zijn vlijmscherpe humor en deinst er niet voor terug kritisch te zijn op de maatschappij. Maar dan moet je natuurlijk ook kritisch naar jezelf durven te kijken. Of hij dat durft? Ja, 100%!

Victor Luis van Es

Voor Victor Luis van Es, de man die van zijn hart geen moordkuil maakt, is geen onderwerp te gek. Zo komen er bij zijn optredens vaak kwetsbare en moeilijke onderwerpen aan bod. Niet om te provoceren, maar juist om te lachen! Victor weet altijd de juiste snaar te raken en een uitstekende balans te vinden tussen “ernst, gein en publieksparticipatie” (Theaterkrant). 

Céline Schrama 

Het jonge veelbelovende talent Céline Schrama is een van de vijf halve finalisten van het Leids Cabaret Festival 2022. Celine is altijd die persoon die in een gesprek net iets te ver gaat. Vet ongemakkelijk en onhandig, behalve op het podium. Daar is die ongemakkelijkheid en onhandigheid haar beste wapen. Haar hoge grapdichtheid en zelfspot zijn daarbij haar grootste troef; eerst zichzelf belachelijk maken, en dan … is het publiek aan de beurt.

 

[toegangsprijs inclusief drankje]