The Square2

Scapino Ballet Rotterdam
Met een subtiele hint naar 'La Divina Commedia' van Dante
za 30 apr 20:15 - 21:30
za 30 apr ’22
20:15 - 21:30
  • za 30 apr ’22
    20:15 - 21:30
    Theaterzaal

Het toneel als ontmoetingsplek. Dat is het uitgangspunt van ‘The Square’, een nieuwe reeks voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam, gemaakt door opkomend talent. In deze tweede editie gaan een internationaal gezelschap van jonge dansmakers en een ervaren muzikant samen op avontuur.

Met een subtiele hint naar 'La Divina Commedia' van Dante vertalen de vier makers van 'The Square2' de reis van het inferno naar het paradijs naar het hier en nu en de persoonlijke uitdagingen van de coronatijd. Voortgestuwd door livemuziek met elementen uit de dance en ambient gaan de dansers op zoek naar innerlijke, vernieuwde kracht en inzicht.


Het toneel als ontmoetingsplek: dat is het uitgangspunt van 'The Square'. Een nieuwe reeks avondvullende voorstellingen gemaakt door opkomend talent, waarin de artistieke samenwerking centraal staat.


Deze tweede editie gaat een internationaal gezelschap van jonge dansmakers op avontuur met de Nederlandse muzikant en producer Richard van Kruysdijk. De choreografen brengen elk hun eigen stijl en achtergrond mee en maken samen een energieke voorstelling die verrast en ontregelt.

De makers

Ex-danser van Scapino Antonin Comestaz (Frankrijk) maakt een succesvolle carrière door als choreograaf. Met zijn absurd komische kijk op het leven maakt hij speelse stukken, waar het bekende niet meer is wat het lijkt.

Mario Bermudez Gil (Spanje) is choreograaf en artistiek directeur van het Spaanse gezelschap Marcat Dance. Hij heeft een intens fysieke stijl en haalt inspiratie uit wereldculturen, rituelen en landschappen.

De veelzijdige maker Ryan Djojokarso (Nederland) kennen we van zijn stuk While the leaves are blowing voor TWOOLS. Hij heeft een eigen artistieke signatuur en maakt toegankelijke stukken met humor die een breed en cultureel divers publiek aanspreken.

De basis voor 'The Square2' wordt gelegd door de muziek en videoprojecties van Richard van Kruysdijk. Van minimalistisch tot stuwend, met een arsenaal aan elektronica maakt hij collages met elementen uit de dance en ambient. Daarmee bouwt hij - samen met de dansers en choreografen - intuïtieve klankwerelden die de dans voortstuwen.

Stroboscoop

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop lichteffecten.

 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Credits

Concept en regie: Ed Wubbe


Makers: Richard van Kruysdijk, Antonin Comestaz, Mario Bermúdez Gil, Gong XingXing