The Square2

Scapino Ballet Rotterdam
za 30 apr 20:15
za 30 apr ’22
20:15
  • za 30 apr ’22
    20:15
    Theaterzaal

Het toneel als ontmoetingsplek. Dat is het uitgangspunt van ‘The Square’, een nieuwe reeks voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam, gemaakt door opkomend talent. In deze tweede editie gaan een internationaal gezelschap van jonge dansmakers en een ervaren muzikant samen op avontuur.

In deze tweede editie gaan een internationaal gezelschap van jonge dansmakers en een ervaren muzikant samen op avontuur. Mario Bermúdez Gil (Spanje) haalt zijn inspiratie uit verschillende culturen en rituelen, Antonin Comestaz (Frankrijk) maakt speelse stukken met zijn absurd komische kijk op het leven en Gong XingXing (China) wordt met haar theatrale dans in eigen land als grote belofte gezien.  

De basis voor The Square2 wordt gelegd door de muziek van Richard van Kruysdijk. Van minimalistisch tot stuwend, met een arsenaal aan elektronica maakt hij collages met elementen uit de dance, musique concrète en ambient. In The Square2 bouwt hij zo samen met de dansers en choreografen intuïtieve klankwerelden die de dans voortstuwen.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Concept en regie: Ed Wubbe


Makers: Richard van Kruysdijk, Antonin Comestaz, Mario Bermúdez Gil, Gong XingXing