Tussen waarheid en wetenschap met Vincent Icke

Het Filosofisch Cafe
ma 25 okt 20:30
ma 25 okt ’21
20:30
  • ma 25 okt ’21
    20:30
    Theatercafé

We verwachten van de wetenschap dat zij systematisch ontdekkingen doet en zekerheden onthult. Maar volgens natuur- en sterrenkundige Vincent Icke bestaat zo'n 'wetenschappelijke methode' niet. Alleen wiskunde levert honderd procent zekerheden op. Alle andere wetenschappen zijn een proces van vallen en opstaan. 

Onze misvatting van de wetenschap leidt zelfs tot ondermijning van het maatschappelijk vertrouwen erin. Vanavond ontleden we met Vincent Icke het ware wezen van de wetenschap zoals we die niet eerder kenden en erkenden. De wetenschapper als altijd zoekende, scheppende vernieuwer, niet als toepasser van een ‘methode’ waardoor waarheid wordt onthuld.

Een programma van Nieuw Licht in samenwerking met Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. 

 Het publieke debat is met de komst van social media ingrijpend veranderd en het wordt er meestal niet genuanceerder op. De vertwittering van het debat was in 2015 voor de filosofen en schrijvers Frank Meester en Coen Simon de belangrijkste drijfveer voor de lancering van de serie filosofische pamfletten Nieuw Licht. Rondom elke uitgave wordt een reeks debatten georganiseerd.

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour. Lees meer...

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.