Freedom

Club Guy & Roni
di 21 dec 20:15
di 21 dec ’21
20:15
  • di 21 dec ’21
    20:15
    Theaterzaal

‘Freedom’ is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de traditie van de altijd geweldige en fascinerende Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Dezelfde makers brachten eerder de voorstelling 'Happiness' en de hit 'Mecanical Ecstasy' die beiden door een uitzinnig Delfts publiek werden bijgewoond en beleefd.

Vertrekpunt voor 'Freedom' is het verhaal van Mouhamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek ‘The Guantanamo Diaries’ dat onlangs werd verfilmd als ‘The Mauritanian’). Mouhamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie.

De pers:

  • de Volkskrant ★★★★☆ - "Freedom is een donker, razend dansconcert” (...) "Vijf kwartier lang schildert decorontwerper Ascon de Nijs met helse vegen kantoorramen, vliegtuigen en Ground Zero op het achterdoek. Dansers in zwarte gewaden zwiepen naar voren, buigen achterover, glippen uit handen, springen op kokers en vallen net niet flauw."
  • Het Parool - "Guy & Roni noemt de voorstelling terecht een "in your face" aanklacht tegen het beschermen van westerse vrijheden, door anderen diezelfde vrijheden te ontzeggen."
  • Dagblad van het Noorden ★★★★☆ - "Een voorstelling die zich nadrukkelijk mengt in het maatschappelijke debat" (...) "een orkaan van visueel geweld" (...) "Freedom is theater dat ertoe doet" (...) “De dansers worden schijnbaar willoos meegesleept op deze hel op aarde. Apocalypse Now." 
  • de Volkskrant over 'Happiness' ★★★★☆ - "Gespierd, banaal, uitdagend"


Guy Weizman over 'Freedom':

“Allereerst zien we de fysieke ervaring om te worden ontvoerd. Het is belangrijk daar woorden aan te geven. Dan is er het gevecht om vrij te komen. Wat dat aangaat is het pleidooi van de Democratische senator Barbara Lee al in de eerste week na 9/11 van belang, om niet eenzelfde kwaad in te zetten tegen het kwaad van de terroristen. Als derde volgt een daadwerkelijk gevoerd telefoongesprek van Slahi met zijn ondervrager. Ik weet zeker dat dit achteraf tot discussie leidt. Het laat je met een vraag achter. Die ondervrager zegt letterlijk: ‘We hadden je niet mogen martelen, maar ik ben 100 procent overtuigd van je schuld.’ Oftewel, zou hij toch niet…” – Guy Weizman in Dagblad van het Noorden 


Aan het begin van de voorstelling wordt enkele malen gebruik gemaakt van een stroboscoop. 


[toegangsprijs inclusief drankje]

Onderdeel van

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.