Theatercollege

Hans Goedkoop
di 1 feb 20:15
di 1 feb ’22
20:15
  • di 1 feb ’22
    20:15
    Theaterzaal
    Geweest

In een opgewekt theatercollege dat als een teletijdmachine door de eeuwen schiet, neemt Hans Goedkoop, historicus en presentator van bejubelde tv-series zoals ‘Andere Tijden’ je mee naar lessen uit het verleden. En  dit met flink wat zelfspot.

Viruswaarheid of vaccin. Elite of gewone Nederlander. Black lives matter of Baudet. We leven in een van de meest vreedzame landen van de wereld en toch verdelen we ons in bubbels en bestoken elkaar bang en bitter. Why? En is er iets aan te doen? Hans houdt ervan de actualiteit zijn plek te wijzen. En laat ons zien dat we ook in het verleden elkaar al de haren uit het hoofd rukten en hoe het (soms) toch weer goed kwam. 

Ja, echt. Het klinkt om heel hard weg te hollen: lessen uit het verleden. Maar het kan, het helpt, je schiet er iets mee op en krijgt er gratis en voor niks nog blikverruiming bij en zelfspot, plus de kans om wat terug te zeggen. Wie je ook bent, wat je ook kiest, komt allen.

Hans Goedkoop (1963) is historicus en presentator Hans Goedkoop en bekend van bejubelde tv-series als Andere Tijden, De Gouden- en Zilveren Eeuw en Goede Hoop. Hij schreef boeken over Herman Heijermans en zijn over zijn grootvader, een Nederlandse officier in Indië en werkt momenteel aan een tv-serie over de Onafhankelijksoorlog tussen Indonesië en Nederland.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.