Theatercollege: Damiaan Denys

Het tekort van het teveel
Filosoof en psychiater over geestelijke gezondheidszorg
ma 25 okt 20:00
ma 25 okt ’21
20:00
  • ma 25 okt ’21
    20:00
    Theaterzaal

We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Hoe kunnen
we deze paradoxen begrijpen? In deze lezing vertelt filosoof en pyschiater Damiaan Denys over 'Het tekort van het teveel'. 

In deze lezing neemt filosoof en psychiater Damiaan Denys ons mee, want er iets geks aan de hand.
In zijn boek ‘Het tekort van het teveel’ (oktober 2020) beschrijft Denys de paradox van de geestelijke gezondheidszorg.

Paradox van de geestelijke gezondheidszorg
We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit.
Hoe kunnen we deze paradoxen begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Kunnen we nog gezond en normaal lijden? En mogen we nog menselijk zijn?

Damiaan Denys is filosoof en als hoogleraar psychiatrie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het AMC. Hij geeft lezingen op het snijvlak van filosofie, psychiatrie en neurowetenschappen over angst, controle, vrijheid, zekerheid en geluk. Zijn optreden in het tv-programma 'Zomergasten' maakte in 2015 veel indruk.

Dit is een programma van Studium Generale TU Delft.

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour. Lees meer...

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.