Virtuele intimiteit: vriendschap in digitale tijden

Het Filosofisch Café [livestream]
Een livestream programma van Studium Generale Delft en Theater de Veste
ma 15 feb 20:30
ma 15 feb ’21
20:30
  • ma 15 feb ’21
    20:30
    Live stream

Volgens Aristoteles is vriendschap een van de grootste plezieren voor een mens. Je hebt lol met of leert van elkaar, sleept elkaar door moeilijke periodes en viert samen successen. De vriend is dat omdat hij of zij nabij is. Maar wat betekent vriendschap anno 2021?

In de digitale wereld is fysieke nabijheid niet zo vanzelfsprekend meer. Kan vriendschap bestaan bij gratie van digitale systemen? Verandert de aard van vriendschap en kunnen we daarbij iets leren van (klassieke) filosofen?

In dit Filosofisch Café duiken we met filosoof Lammert Kamphuis (o.a. The School of Life) en professor Communicatie en Technologie Marjolijn Antheunis (Tilburg University) in het concept van vriendschap volgens de filosofie en leggen we dat langs de meetlat van de huidige digitale wereld.

Live Stream - event
In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kun je dit evenement thuis volgen. De sprekers zijn live aanwezig in Theater de Veste en het programma wordt uitgezonden vanaf het podium van de theaterzaal. Voor de livestream zijn tickets te bestellen a € 2,50 per stuk.

Op maandag 15 februari kan je exclusief het programma om 20.30 uur live bekijken. Bezoek op die avond de speciale live streampagina. Deze pagina is alleen toegankelijk voor houders van een ticket voor dit event. Zorg er voor dat je bent ingelogd, met het account waarop het ticket is gekocht (het is aan te raden om van te voren even uit te loggen en daarna direct in te loggen voor de connectie met ons kassasysteem).


Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen. 

Onderdeel van

Bekijk onze thema's