Funny Soft Happy & The Opposite

Connor Schumacher
"Speels, geestig en hip"- de Volkskrant ★★★★
di 5 okt 20:15
di 5 okt ’21
20:15
  • di 5 okt ’21
    20:15
    Theaterzaal

Je ultieme fantasie wordt werkelijkheid in ‘Funny Soft Happy & The Opposite’: het leven als een technojazzmusical-ervaring. Als je het leven serieus neemt, dan is dit de generale repetitie. Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee je uithoudingsvermogen voor het leven opbouwt.

Want dat hebben we hard nodig in deze wereld die steeds sneller draait en waarin waarden als zorg, compassie en luisteren naar elkaar onder druk staan. Met dank aan Bob Fosse-musicals, neurowetenschap en work-out video’s uit de jaren ’80, bieden zes uiteenlopende dansers je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn. Sluit je aan: voel je vrij om je haar los te gooien, een drankje te doen, een gedachte te delen en achteraf te dansen.

"Dansvoorstelling Funny Soft Happy & The Opposite is speels, geestig en hip (...) Schumacher (zelf optredend als geestige ceremoniemeester) reanimeert de opzwepende aerobicsmotoriek uit jarentachtigworkouts tot een hilarische, opgewekte conditietraining.” - de Volkskrant ★★★★

[toegangsprijs inclusief drankje]

Winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour. Lees meer...

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.


“Als het gaat om een gestileerde esthetiek en geestige energie, stelt Connor Schumacher nooit teleur. Funny Soft Happy & The Opposite houdt het midden tussen een live tutorial en een TV-show, een kleurrijke trip, een talentenjacht, een zelfhulpadvertentie en een eredienst met verborgen regels.”

Lucia Fernandez Santoro, 2019, Movement Exposed

Credits

Concept, choreografie: Connor Schumacher | Gemaakt in samenwerking met en gedanst door: Mohamed Boujarra, Courtney May Robertson, Karlijn Roest, Majon van der Schot, Paolo Yao, Jiaman Zhang | Dramaturgie: Maaike Schuurmans | Lichtontwerp en techniek: Edwin van Steenbergen | Kostuumontwerp: Noor Mulders (Dragadina) | Muziek: Animal Collective, Lex Baxter, Chassol, Doon Kanda, Fever Ray, LAMAt Records, Evelyn Ida Morris, Nice as Fuck, Paramore, Raymond Scott, SOPHIE, Susanne Sundfør, Paula Temple, The Acid, The Books, Tina Turner, Tzuing | Publiciteitsbeeld: Noortje Stortelder | Scènefoto’s: Anna van Kooij | Productie: Dansateliers | Financieel ondersteund door: Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Gemeente Rotterdam.