Deltaboy

JB Meijers
“Een van Nederlands beste songwriters.” - OOR
wo 7 okt 20:15
wo 7 okt ’20
20:15
  • wo 7 okt ’20
    20:15
    Theater de Veste

Wat heeft deze Zeeuwse deltaboy met de blues? Het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. JB Meijers is op tour en ontmoet tijdens een studiosessie een bekende bluesmuzikant. “How is it possible that you play your music the way you do when you come all the way from Europe?”, vraagt de artiest hem. 

Het zet JB aan het denken. Hoe ver reiken de tentakels van de blues in zijn werk? Een purist is hij allerminst, maar de geest van Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian is nooit ver weg. In ‘Deltaboy’ gaat de Zeeuwse singer-songwriter op onderzoek uit.

JB Meijers neemt je mee in een reis door zijn jeugd tot nu, van het weidse landschap van Zeeuws-Vlaanderen tot de Mississippi Delta. Want blues, in de ruime zin van het woord, is een constante factor in alle muziek die hij maakt. In het intieme concert speelt JB Meijers eigen liedjes en liedjes die grote betekenis voor hem hebben. Waarbij het vooral de melancholie in de songs is, die hem raakt. De liedjes worden ondersteund met verhalen, waarbij waarheid en fantasie door elkaar heen lopen.

JB Meijers is een van Nederlands bekendste muzikanten. Het grote publiek leerde hem kennen als lid van The Common Linnets en De Dijk. Hij speelde en produceerde jarenlang met bands als Acda en de Munnik, Go Back To The Zoo, Frank Boeijen, Bløf, Solomon Burke, The Mercury Rev, Posies, het Mongoolse Hanggai, Peter Maffay en vele vele anderen. 

[toegangsprijs inclusief drankje]

“Een van Nederlands beste songwriters.” - OOR

Je theaterbezoek in tijden van corona

Voor een aangenaam bezoek, zijn er aantal maatregelen genomen. Benieuwd? Lees meer...

Ter info:

  • De kaarten zijn zonder rij- of stoelnummer. Je krijgt op de avond zelf stoelen aangewezen.
  • Er is geen pauze