Highlight Delft 2020

Ana Oosting // Tomopteris Micans
Art & Technology
do 13 feb - za 15 feb
do 13 feb ’20
-
za 15 feb ’20
  • do 13 feb ’20
    -
    za 15 feb ’20
    Theatercafé

Van 13 t/m 15 februari vindt de derde editie van Festival Highlight plaats. Wij zijn vanaf de start met plezier partner van het festival. In het Theatercafé is de installatie Tomopteris Micans van Ana Oosting te zien en te ervaren.

 

Tomopteris Micans is geïnspireerd door de bioluminescentie van plankton en nodigt je uit om de verborgen capaciteiten van papier te ontdekken.’

Materiaal is niet passief. Het heeft zijn eigen wil. Soms heb je alleen een wat extra voorzichtige observatie nodig om daar bewust van te worden. In haar meest recente serie werken onderzoekt Ana Oosting de materiële capaciteiten van papier door mozaïekwerken te vouwen. Uit deze simpele vouwen ontstaan rijke bewegingen die Ana accentueert door mechanische bouwwerken te construeren. De vormen en reflectieve patronen zijn ontstaan uit Ana’s fascinatie met, en lijken op, de bioluminesentie van plankton. Piepklein of groot, plankton leeft in de pelagische zone en vormt de basis voor het leven in de oceanen.

Ana probeert de plankton dichterbij ons te brengen door hun bewegingen te recreëren met papier en licht in Tomopteris Micans, en nodigt je uit om te observeren en ontdekken.

Over Ana Oosting

Na een bachelor in Neurosccience, studeerde Ana Oosting )NL) af aan de Rietdveld Academie in 2015, en recent behaalde zij ook haar Master in ArtScience van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Ze is gespecialiseerd in keramiek, maar werkt ook met stop-motion technieken en micro-controllers om haar werken tot leven te wekken. Haar werken zijn aanstekelijk, en daarmee deelt zij haar verwondering voor het leven en de processen waarmee leven onderhouden wordt.Festival Highlight

Bezoek aan installatie en festival

Bezoekers van Festival Highlight kunnen het werk op vertoon van hun toegangsbandje bekijken. Met het festival hebben we kunnen afspreken –  en dat verheugt ons – dat theaterbezoekers van voorstellingen op 13, 14 en 15 februari, het werk van Ana kunnen bekijken. Een aanrader!

Wil je alle indrukwekkende werken van Festival Highlight bezoeken? Koop dan hier een ticket.