Nederlandse compositiestukken in Aula TU Delft

Krashna Musika
za 21 dec 20:15
za 21 dec ’19
20:15
  • za 21 dec ’19
    20:15
    TU Delft

Krashna Musika, wie kent het niet? Krashna is hét studentenmuziekgezelschap van Delft. Met een koor-, orkest- en kamermuziekafdeling wordt er iedere week weer vol overgave muziek gemaakt door de in totaal ruim tweehonderd leden.
Dit concert zal geheel in teken staan van ‘’Nederlandse muziek’’. Hierbij zal een gevarieerd programma met stukken van Nederlandse componisten (waaronder Van Gilse, Wagenaar en De Klerk) ten gehore gebracht worden. Daarnaast wordt wereldpremière ‘’In de Blauwe Nacht’’ van Reza Namavar uitgevoerd. Dit stuk is speciaal geschreven voor studentenmuziekverenigingen, en Krashna is een van de twaalf gezelschappen die het stuk zal opvoeren.

[English below]

Het koor zal het programma voor de pauze verzorgen en daarbij drie werken laten horen. ‘’Caelestis Urbs Jerusalem’’ door Alphons Diepenbrock en Psalm 122 van Daan Manneke zullen a capella gezongen worden. Daarnaast wordt ‘’Stabat Mater’’ van Albert de Klerk opgevoerd, waarbij solisten Florieke Beelen en Arco Mandemaker het geheel compleet maken.

Na de pauze zal het orkest het podium betreden en daar een bijzonder stuk ten gehore brengen. ‘’In de Blauwe Nacht’’ is een interessante compositie, niet alleen omdat het speciaal geschreven is voor Nederlandse studentenmuziekgezelschappen, maar ook omdat het verrassende thema’s kent en indrukwekkende melodiën.
De Ouverture van Cyrano de Bergerac (Johan Wagenaar) en de Tweede symfonie van Jan van Gilse zijn prachtige stukken waar het orkest het programma mee zal sluiten.

Een mooi en gevarieerd programma, samengesteld uit Nederlandse compositiestukken, uitgevoerd door Delftse studenten met een grote passie voor muziek. U wilt dit zeker niet missen!

 

Let op: het concert vindt plaats in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5.

The Delfts Student Music Association Krashna Musika gives a concert with the theme ‘’Dutch Music’’. She will perform a varying program with pieces of Dutch composers, among others Van Gilse, Wagenaar and De Klerk. Besides, world première ‘’In de Blauwe Nacht’’ by Reza Namavar will be played. This piece is specifically written for student orchestras, and Krashna is one of the twelve that will perform it.