Nederlandse compositiestukken in Prinsekerk Rotterdam

Krashna Musika
20 dec ’19
20:15

Het Delftse Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika geeft een concert met als thema Nederlandse muziek. Een gevarieerd programma met stukken van Nederlandse componisten waaronder Van Gilse, Wagenaar en De Klerk. Daarnaast wordt wereldpremière 'In de Blauwe Nacht’ van Reza Namavar uitgevoerd. Dit stuk is speciaal geschreven voor studentenmuziekverenigingen, en Krashna is een van de twaalf gezelschappen die het stuk zal opvoeren.

[English below]

Het koor zal het programma voor de pauze verzorgen en daarbij drie werken laten horen. Onder andere ‘Caelestis Urbs Jerusalem’ door Alphons Diepenbrock en Psalm 122 van Daan Manneke zullen aan bod komen. Daarnaast wordt ‘Stabat Mater’ van Albert de Klerk opgevoerd, waarbij twee solisten en een deel van het orkest het koor zullen versterken.

Nadat het orkest het podium heeft betreden zal het samen met het koor een bijzonder stuk ten gehore brengen. ‘In de Blauwe Nacht’ is een bijzondere compositie, niet alleen omdat het speciaal geschreven is voor Nederlandse studentenmuziekgezelschappen, maar ook omdat het interessante thema’s kent, met indrukwekkende melodieën.
De Ouverture van Cyrano de Bergerac (Johan Wagenaar) en de Tweede symfonie van Jan van Gilse zijn prachtige stukken waar het orkest het programma mee zal sluiten.

Een mooi en gevarieerd programma, samengesteld uit Nederlandse compositiestukken, uitgevoerd door Delftse studenten met een grote passie voor muziek. U wilt dit zeker niet missen!

Let op: concert vindt plaats in de Prinsekerk, Schepenstraat 69 Rotterdam

The Delfts Student Music Association Krashna Musika gives a concert with the theme ‘’Dutch Music’’. She will perform a varying program with pieces of Dutch composers, among others Van Gilse, Wagenaar and De Klerk. Besides, world première ‘’In de Blauwe Nacht’’ by Reza Namavar will be played. This piece is specifically written for student orchestras, and Krashna is one of the twelve that will perform it.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie