Pierre’s kookrevolutie
-
do 28 nov ’1920:30Theatercafé
Pierre Wind is een Nederlandse kok die grote bekendheid kreeg door zijn kookprogramma's op televisie. In 1997 startte de serie De Eetfabriek (NPS) door Jahaga Bosscha, Theo Uittenbogaard en Carel Kuyl, over voedsel en de voedselindustrie. Rond 2005 kwam als vervolg daarop Grazend Nederland, eveneens over eten en alles wat daar mee samenhangt. Werkzaam geweest in sterren(Michelin)-zaken als Seinpost, Saur en Prinses Juliana te Valkenburg. Daarna jarenlang, als boegbeeld van de innovatieve keuken met restaurant ‘De Nas’ en daarna jarenlang werkzaam als chefkok in restaurant September te Den Haag. Pierre heeft diverse prijzen gewonnen. Al jaren is Pierre bezig met (samen met o.a. het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen en Innovatie netwerk Agro en groene ruimtes) zijn didactische smaaklessen, die op vele basisscholen worden gegeven.
Dit is een programma van het Rabo Foodlab.