Pierre’s kookrevolutie

Pierre Wind wil de wereld veranderen
28 nov ’19
20:30

Kom naar de lezing/kookdemonstratie/feestje waar deze enthousiaste kok een totaal nieuwe eetvisie presenteert! Eentje die niet alleen duurzaam is voor onze planeet, maar ook voor je portemonnee. En Pierre zal Pierre niet zijn als hij daar geen feestje van maakt. 

Eind van het jaar verschijnt Pierre’s nieuwe boek De Eco Keuken van Wind – Handboek voor Duurzaam Koken. Jij krijgt alvast een voorproefje, en als eerste een inkijkje in deze revolutionaire ontwikkeling. Pierre vertelt niet alleen hoe je duurzaam kunt koken, maar laat dit ook zien. En ga je met veel tips naar huis.

Het deksel moet terug in de keuken
Volgens Pierre is er nog van alles te doen en te halen uit bijvoorbeeld bananenschillen. Hij neemt een scala aan spullen mee waarvan je in eerste instantie niet dacht dat je daarmee zou kunnen koken. Ook laat Pierre zien hoe je keuken te gebruiken zodat je op verschillende manieren energie kunt besparen. Laat je verrassen door deze hyperactieve en inventieve kok die je anders naar eten laat kijken en tegelijk de wereld een beetje mooier en leuker maakt!

Pierre Wind: “Duurzaam bereiden is in de discussie van duurzaam voedsel een ondergeschoven kindje. De herkomst, manier van produceren, gebruik van welke energiebron, voedselverspilling en natuurlijk de prijs zijn veelvoorkomende onderwerpen in het onderwerp duurzaam koken. Tot mijn grote verbazing wordt de manier waarop je duurzaam kunt koken niet meegenomen.

Onderdeel van:
Rabo Foodlab

Pierre Wind is een Nederlandse kok die grote bekendheid kreeg door zijn kookprogramma's op televisie. In 1997 startte de serie De Eetfabriek (NPS) door Jahaga Bosscha, Theo Uittenbogaard en Carel Kuyl, over voedsel en de voedselindustrie. Rond 2005 kwam als vervolg daarop Grazend Nederland, eveneens over eten en alles wat daar mee samenhangt. Werkzaam geweest in sterren(Michelin)-zaken als Seinpost, Saur en Prinses Juliana te Valkenburg. Daarna jarenlang, als boegbeeld van de innovatieve keuken met restaurant ‘De Nas’ en daarna jarenlang werkzaam als chefkok in restaurant September te Den Haag. Pierre heeft diverse prijzen gewonnen. Al jaren is Pierre bezig met (samen met o.a. het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen en Innovatie netwerk Agro en groene ruimtes) zijn didactische smaaklessen, die op vele basisscholen worden gegeven.

Dit is een programma van het Rabo Foodlab.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie