zo 26 apr 11:30
Nieuw programma

Zondagochtendconcert

Martijn Cornet & Ragazze Quartet [nieuw programma]
26 apr ’20
11:30

Het Ragazze Quartet zal met Martijn Cornet een uitvoering geven van Schuberts’ Winterreise in een arrangement voor bariton en strijkkwartet. Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. Van het werk verschenen tot op heden honderden cd-opnames. De hang naar het onbekende, en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

  • Rosa Arnold – viool
  • Jeanita Vriens – viool
  • Annemijn Bergkotte – altviool
  • Rebecca Wise – cello

Bariton Martijn Cornet studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam onder de hoede van de befaamde pedagoge Margreet Honig. Inmiddels heeft Martijn Cornet een glansrijke carrière opgebouwd. Hij zong bij diverse operagezelschappen als de Early Opera Company in Londen en de Opéra national de Lorraine. Diverse malen zong hij bij De Nationale Opera in Amsterdam in klassieke opera’s maar ook in wereldpremières van Peter-Jan Wagemans en Louis Andriessen.


Programmawijziging

Het eerder aangekondigde programma De Staalmeesters kan helaas geen doorgang vinden. Het goede nieuws is dat er toch een concert zal zijn op deze zondagmorgen. En een bijzonder concert ook nog: Het Ragazze Quartet zal met Martijn Cornet een uitvoering geven van Schuberts’ Winterreise in een arrangement voor bariton en strijkkwartet.

Bezoekers die reeds een ticket hebben gekocht zijn/worden door het theater op de hoogte gesteld.


Er is geen pauze. Uw drankje staat na afloop klaar in de foyer waar u de gelegenheid heeft de musici te ontmoeten.

[toegangsprijs inclusief koffie/thee | bewaakte garderobe]


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie