vr 24 apr 20:15
Bekendste neurobioloog bespreekt ons seksuele brein

Hersenen en seks

Dick Swaab
24 apr ’20
20:15

Hij is de bekendste neurobioloog van ons land en eentje die zegt waar het op staat. Volgens Swaab draait alles om chemische en natuurkundige processen. In dit theatercollege bespreekt Dick Swaab ons seksuele brein. En geheel in zijn eigen stijl: stellig, betrokken, uitgesproken en spraakmakend.

Swaab betoogt dat genderidentiteit en seksuele oriëntatie al voor de geboorte permanent worden vastgelegd. En de sociale omgeving geen rol speelt. Seksuele differentiatie van de hersenen uit zich in verschillen in spelgedrag van kinderen, in de belangstelling voor bepaalde beroepen, in mate van agressief gedrag en in de kans op het krijgen van een neurologische of psychiatrische ziekte.
 

Over Dick Swaab

Dick Swaab is een grote naam in de wetenschap en de beroemdste neurobioloog van Nederland en omstreken. Hij is hoogleraar in Amsterdam en Hangzhou en meer dan dertig jaar verbonden aan het Nederlands Herseninstituut. Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Dick Swaab dé autoriteit. Hij zegt waar het op staat. Zo is hij van mening dat de mens niet te veranderen is. Volgens Swaab is er weinig plaats voor ‘de vrije wil’, nog minder voor ‘geest of ziel’ en draait alles om chemische en natuurkundige processen.


[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Van zijn boek 'Wij zijn ons brein' zijn alleen al in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht (onlangs verscheen de 50e druk). ; het is inmiddels in 15 landen verschenen. In het najaar van 2016 verscheen de opvolger, 'Ons creatieve brein. Hoe mens en wereld elkaar maken'.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie