Trojan Wars

Het Nationale Theater | HNTjong
Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." 
vr 5 nov en za 6 nov
vr 5 nov ’21
en
za 6 nov ’21

Trojan Wars is dé theaterbelevenis van 2021. Een verpletterende bingewatch-marathon van drie afleveringen inclusief eten, drinken en livemuziek.  

Zeer grote cast met o.a. Romana Vrede

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs spelen meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival. 

De moeder aller oorlogen 

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  

Lovende pers- en publieksreacties

★★★★★ NRC 
"Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." 

★★★★★ TROUW
"Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien."

★★★★ DE VOLKSKRANT 
"‘Trojan Wars’ is de ultieme theaterexperience"

“Ik zal je een geheim verklappen: de goden zijn nooit eerlijk.” 

Drie afleveringen bingewatchen  

Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.  

Aflevering 1. “Happy Party” 

Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks. 

Aflevering 2. Slagveld bij Troje 

De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard. 

Aflevering 3. Onderwereld  

Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede wordt vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.  

Eten bij Trojan Wars 

Het eten tijdens Trojan Wars is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met verschillende allergieën zoals: lactose, gluten, noten, ui/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. 
Bij het ontvangen van je eten kan je aangeven waarvoor je allergisch bent en krijg je een alternatief aangeboden. Wanneer je een vorm van coeliakie of een zware noten/pinda of andere allergie hebt, laat dit vooral van te voren weten via: allergie@hnt.nl. 

 

[toegangsprijs inclusief eten en drankjes | bewaakte garderobe]

Toegangsprijs is inclusief eten en drankjes.

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.


Credits

regie: Noël Fischer | tekst: Peer Wittenbols | dramaturgie: Martine Manten | regieassistent: Marjolein Polman | acteurs: Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa de Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones en Yela de Koning