vr 3 apr - za 4 apr
Spel van verleiding en manipulatie

Dangerous Liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.
3 apr ’20
-
4 apr ’20

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: ‘Dangerous Liaisons’ zou zomaar de toneelhit van seizoen 19|20 kunnen worden. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken.

Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. De achttiende-eeuwse brievenroman van Pierre Choderlos de Laclos werd door de verfilming van Christopher Hampton in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #MeToo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]
 

Kom op 4 april vooraf eten in ons Theatercafé!

Credits

tekst: Marcel Otten, naar Christopher Hampton, Pierre Choderlos de Laclos en Heiner Müller | regie: Nina Spijkers | met: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie