Unboxing Ballet 2

Junior Company | Het Nationale Ballet
Krachtig dansvuurwerk door toptalent van het Nationale Ballet
zo 29 mrt 14:30 - 16:30
zo 29 mrt ’20
14:30 - 16:30
  • zo 29 mrt ’20
    14:30 - 16:30
    Theaterzaal

Na het grote succes van ‘Unboxing Ballet’ bij ons in 2019, presenteren we nu met trots de opvolger: ‘Unboxing Ballet 2’. De toptalenten van de Junior Company maken een reis door de balletgeschiedenis en dansen werk van toonaangevende choreografen.

'Unboxing Ballet 2' combineert de drie pijlers van Het Nationale Ballet-repertoire: het klassieke, maar nog altijd immens populaire, negentiende-eeuwse balleterfgoed, de hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse ballet en opwindende nieuwe creaties, gemaakt door choreografen die momenteel internationaal de toon aangeven. Tijdens deze gevarieerde combinatie maakt u dus als het ware een reis door de balletgeschiedenis, aangevoerd door jong toptalent van de Junior Company.

Openbare les & programma

Om 13.30 uur is het mogelijk voor geïnteresseerde bezoekers om gratis de les die aan de dansers wordt gegeven bij te wonen. Je kan in de zaal plaats nemen en zien hoe de dansers les krijgen.

Op het programma staat onder meer de Junior Company-première van het onvolprezen In and Out van Hans van Manen - dat door de danspers werd onthaald als een ‘regelrechte voltreffer’ - en de wereldpremière van nieuw werk van de jonge succesvolle Charlotte Edmonds. Daarnaast danst het jonge toptalent nog de Valse Fantaisie van George Balanchine, Ballet 101 van Eric Gauthier en Concerto van Kenneth MacMillan. 

Deze voorstelling is geschikt voor de hele familie, vanaf 8 jaar!

Gratis bijwonen van openbare les

Onderdeel van

Junior Company

De Junior Company van Het Nationale Ballet werd in 2013 in samenwerking met de Nationale Balletacademie opgericht, om een ‘brug te slaan’ tussen opleiding en beroepspraktijk. Het succes van het jongerengezelschap is inmiddels waarschijnlijk nog groter dan de oprichters ooit hadden kunnen vermoeden. De groep is internationaal veelgevraagd en honderden dansers van over de hele wereld melden zich jaarlijks aan voor de audities van de Junior Company, in de hoop een plek binnen het gezelschap te bemachtigen. Inmiddels bestaat meer dan een derde van het danserstableau van Het Nationale Ballet uit voormalige Junior Company-leden, met onder hen opvallende dansers als tweede soliste Michaela DePrince, grand sujets Riho Sakamota, Jessica Xuan, Yuanyuan Zhang, Martin ten Kortenaar en Sho Yamada en corps de ballet-danser Timothy van Poucke. Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet: “Ik ben heel trots op wat de groep in deze relatief korte tijd heeft bereikt en opgeleverd. Al die jonge talenten geven ook een enorme ‘boost’ aan het gezelschap als geheel. En, wat ook erg fijn is: de junioren zorgen voor een heel goede werksfeer. Ze zijn gewend als groep te opereren, hebben overal in binnen- en buitenland samen opgetreden en dat voel je, ook nadat ze zijn doorgestroomd naar Het Nationale Ballet.”