UP

Yora Rienstra
Yora neemt ons mee in Emma's hersenstormen
do 26 mrt 20:30 - 21:50
do 26 mrt ’20
20:30 - 21:50
  • do 26 mrt ’20
    20:30 - 21:50
    Theatercafé

UP’ is het aangrijpende vervolg op de succesvolle toneelvoorstelling ‘PAAZ’, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Comédienne Yora Rienstra, weet de leefwereld van de hoofdpersoon haarscherp te vangen en neemt ons mee in Emma’s hersenstormen.

Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu ze zich zo sterk voelt, moet Emma Nieuwenhuis opnieuw de psychiatrische kliniek in. Haar specialist vertrouwt haar uitbundige geluksgevoel niet.

Uit de Pers:

  • “Dubbel de moeite waard om te gaan bekijken” (Theaterkrant)
  • “Met “Up” hoop ik dat Rienstra bij haar publiek ook  het taboe wat er rust op psychologische ziekten, iets kan doorbreken.” (★★★★ Theaterparadijs)
  • “Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep” (I love theater)

Gratis inleiding
Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller... Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!

 Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

 Deze voorstelling vindt plaats in de week van de psychiatrie.

Kom ook naar de gratis inleiding!

Credits

tekst: Rik van den Bos, naar het boek van Myrthe van der Meer | regie: Benno Hoogveld | spel: Yora Rienstra