Een oprechte ode aan de ironie

De Warme Winkel
Meest spraakmakende gezelschap van NL
wo 8 dec 20:15
wo 8 dec ’21
20:15
  • wo 8 dec ’21
    20:15
    Theaterzaal

De Warme Winkel, de spannendste theatergroep van Nederland, trekt zich met actrice Hannah Hoekstra in hun gelederen terug op een verleidelijk mooi eiland met grote cultuurhistorische waarde. Hier ontmoeten ze o.a de reality tv-sterren Lesley Versprille en Earl Daniël en gaan ze de uitdaging aan: blijft ironie hun sterkste wapen of slaan dates met real people gaten in hun overtuiging?

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie ironie recht wil doen moet haar belijden, en dat ondermijnt weer de oprechtheid van de ode. Toch is dat precies de intentie. Ironie wordt door menigeen bij het vuil gezet.

Ironie sluit buiten en dat mag niet meer in deze inclusieve tijden. Daarbij wordt het bestempeld als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), hangen jonge kunstenaars new sincerity aan (je moet menen wat je zegt) en degradeert de politiek ironie tot middel om je in te dekken en discriminatie te billijken (homo’s!). Maar wordt het kind niet met het badwater weggegooid?

Want op de juiste wijze gehanteerd is ironie het glijmiddel van elk gesprek en ‘begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie’ (Kierkegaard). 

Lovende persreacties:

  • “Een overvolle, mallotige, knap opgebouwde, belangwekkende santenkraam.” - Volkskrant★★★★
  • “Wie dacht dat de verschillen tussen Temptation Island en De Warme Winkel niet groter konden zijn, komt bedrogen, verward en vrolijk voldaan uit Een oprechte ode aan de ironie.” - NRC ●●●●
  • “Het is een enerverende avond, lang, maar helemaal niet te lang, vrolijk, droevig, gek, kortom: belangwekkend.” - Theaterkrant
  • "Een feest om mee te maken.” - Parool

De Warme Winkel wordt gezien als een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van dit moment en maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over te grote thema’s. 

[toegangsprijs inclusief drankje]

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.


Credits

met: Earl Daniël, Hannah Hoekstra, Florian Myjer, Vincent Rietveld, Lesley Versprille, Ward Weemhoff | concept: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff, Marieke de Zwaan | eindregie: Jetse Batelaan | scenografie: Theun Mosk | kostuumontwerp Rebekka Wörmann | geluid ontwerp Marijn Brussaard | productie Lena Meijer | coproductie: Internationaal Theater Amsterdam |