do 19 mrt 20:15
Theatrale rehabilitatie van de ironie

Een oprechte ode aan de ironie

De Warme Winkel
19 mrt ’20
20:15

Het is natuurlijk lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen. Toch is dat precies wat De Warme Winkel gaat doen. Na het enorme succes van ‘De Warme Winkel speelt De Warme Winkel’ komt de groep met een vervolg in de serie ‘Obscuur-elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.

Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge kunstenaars hangen ‘de nieuwe oprechtheid’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om zich in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie van de ironie, in eindregie van Jetse Batelaan. Het zal groots, geil en gevaarlijk worden. Hier kan je blind op intekenen. Want om met Kierkegaard te spreken: “Zoals de wijsbegeerte begint met de twijfel, zo begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie.”

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Onderdeel van:
On the Edge

Credits

door: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen en Ward Weemhoff | eindregie: Jetse Batelaan

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie