za 7 mrt 20:15
Een voorstelling over veerkracht, levensdrift en vitaliteit

KIEM

Conny Janssen Danst
7 mrt ’20
20:15

Voor de in Delft bijzonder goed ontvangen voorstelling 'BROOS' (2019) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’. Haar nieuwe voorstelling 'KIEM' gaat over groeikracht, levensdrift.

Als gevolg van het intense proces bij 'BROOS' ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen.

 

De voorstelling 'KIEM' gaat over groeikracht, levensdrift. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

 

Na 'HOME' (2017) en 'BROOS' (2019) is 'KIEM' het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.
 

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

  • “Gouden Zwaan-winnaar Janssen choreografeert steeds vaker veeleer processen en levensfasen dan sec voorstellingen. (…) Nu voegt ze daar een in dans gevat gevoel aan toe: dat van ‘ontbotten’, uitdunnen om sterker te worden.” -  ★★★★ Volkskrant
  • “Choreografe Conny Janssen maakt er een emotionele belevenis van, wat ook haar grote kracht is” - Trouw

  • “Er wordt goed gedanst en sfeervol begeleid door multi-instrumentalisten Budy Mokoginta en Mark Schilders.” - Theaterkrant

  • “In de prachtig vloeiende duetten schittert als altijd Janssens vermogen om warme emotionaliteit naar inventieve dans te vertalen.” - NRC

Credits

Choreografie: Conny Janssen | Dansers: Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch | Toneelbeeld: Thomas Rupert | Lichtontwerp: Remko van Wely | Kostuums: Babette van den Berg | Dramaturgie: Judith Wendel

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie