Espieglerie - A Fool's Errand

Jamie Adkins
Een poëtisch en clownesk spektakel
wo 26 feb 20:15 - 21:15
wo 26 feb ’20
20:15 - 21:15
  • wo 26 feb ’20
    20:15 - 21:15
    Theaterzaal

In ‘A Fool’s Errand’ speelt de charmante artiest Jamie Adkins een virtuoze nar die er helemaal voor gaat, tegen de stroom in. Jongleren “mislukt”, balanceren op het slappe koord gaat met vallen en opstaan: Jamie zet ons en zichzelf telkens op het verkeerde been en steelt daarmee de harten van het publiek van jong tot oud. Een voorstelling voor de hele familie!

Amerikaans artiest Jamie Adkins raakte op dertienjarige leeftijd in de ban van straatvoorstellingen en probeert sindsdien mensen aan het lachen te maken. Hij schopte het van straatartiest in San Diego tot lid van het wereldberoemde Cirque du Soleil en Cirque Éloize. Nadat hij hier zijn talenten als clown, acrobaat en jongleur en koorddanser tot in de puntjes onder de knie had gekregen, ontwikkelde hij zijn eerste soloprogramma’s als poëtisch clown. Clownerie, balanceren en jongleren doet Adkins met een natuurlijke flair.

In ‘A Fool’s Errand’ laat Adkins ons als ontwapenende en onhandige clown kennismaken met het broze evenwicht tussen chaos en controle, eenzaamheid en vriendschap. Begeleid door de charismatische tubaspeelster Julie Houle toont Adkins aan dat de kunst van volharding net zo waardevol kan zijn als het succes zelf. 

" 'A Fool’s Errand' is a triumphant celebration of persistence, clumsiness and all of the messy and beautiful which makes up our lives. It is impossibly endearing, and a guaranteed fun time for all." - ★★★★ montrealtheatrehub.com

Een poëtische en clowneske voorstelling uitermate geschikt voor de hele familie vanaf 9 jaar.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Festival Visuals

Theater de Veste presenteert regelmatig een bijzonder visueel (internationaal) theateraanbod onder de noemer 'Festival Visuals'. Fascinerende juweeltjes van hoogstaande kwaliteit waarin beelden veelzeggend zijn. Het zijn voorstellingen van makers die gemeen hebben dat hun werk tot ver over de landsgrenzen succesvol is.

"... clowning and vaudeville in ways that are subtle, clever and moving" - The Guardian ★★★★

Onderdeel van