wo 5 feb 20:30
Vileine woordenstroom en kwetsbare popnummers

Gods wegen

Nina de la Parra
5 feb ’20
20:30

Stand-up comedian en zangeres Nina de la Parra heeft een Surinaamse vader Pim en een Nederlandse moeder Djoeke. Ze oogt als een bakra (kaaskop), maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers.

‘Gods wegen’ gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Alles zonder gêne of zelfmedelijden, feministisch, woedend en persoonlijk. Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met kwetsbare Engelstalige popnummers, begeleid door haar steengoede hipster-huisband. 

  • de Volkskrant ★★★★★: "Met haar verhalen en gloeiende spel roept Nina de la Parra in ‘Gods wegen’ steeds meer bewondering op"
  • Theaterkrant (keuze van de criticus): " ... Maar vooral is De la Parra een ijzersterke actrice, die moeiteloos schakelt in emotie, taal en sfeer – waardoor haar programma in alle opzichten overweldigend is."
  • NRC: "Powerhouse Nina de la Parra knalt van het podium" (...) "Nina de la Parra maakte naam als theaterregisseur, maar verrast nu met een cabaretsolo. In Gods wegen onderzoekt ze haar achtergrond als Nederlands-Surinaamse vrouw en de vraag wat goede seks is."


Locatie

Deze voorstelling vindt plaats in het Rietveld Theater. Adres: Rietveld 49, 2611 LH Delft (015-7370406). 

"Haar programma is in alle opzichten overweldigend" - Theaterkrant

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie