do 23 jan 20:15
Legendarische plaat gespeeld door o.a. Jan Akkerman en Bert Heerink

The Rolling Stones' Sticky Fingers

Legendary Albums Live
23 jan ’20
20:15

Jan Akkerman en Bert Heerink eren The Rolling Stones meesterwerk Sticky Fingers.

De liedjes van de klassieker van The Stones worden afgewisseld met achtergrondverhalen en videobeelden én ook de grootste hits van andere albums komen voorbij. ‘Satisfaction’ guaranteed, zeker met namen als Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas in de line-up.

Sticky Fingers werd destijds al unaniem geroemd als het creatieve hoogtepunt van Mick Jagger, Richards & Co; een halve eeuw later is dit album nog steeds een van dé klassiekers. Sticky Fingers was het eerste album ooit dat The Rolling Stones in eigen beheer uitgaf. Ook de cover werd wereldberoemd; Andy Warhol de iconische spijkerbroek cover met ritssluiting. De voorstelling wordt afgewisseld met achtergrondverhalen over The Rolling Stones en eigen ervaringen van de bandleden met de Stones.

Jan Akkerman verwierf internationale bekendheid met zijn band Focus (van de wereldhit ‘Hocus Pocus) waarmee hij door Europa en VS toerde en samenspeelde met o.a. Gentle Giant, Frank Zappa en Yes. In 1973 werd Akkerman uitgeroepen tot beste gitarist van de wereld. In zijn solocarrière speelde hij onder meer met Herman Brood, Paco de Lucía, Peter Banks, Solution en B.B. King. Afgelopen oktober bracht Jan Akkerman zijn laatste solo album Close Beauty uit.

Bert Heerink werd voornamelijk bekend als zanger van de internationaal bekende hardrockband Vandenberg en als bandlid van de heavymetalband Picture. In 1995 scoorde Heerink met het nummer Julie July een top 10-hit in de Nederlands hitparades. In 2000 werd Heerink zanger bij de reünie van de band Kayak.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

regie: Winfred van Buren | gitaar: Jan Akkerman en Rob Winter | zang: Bert Heerink en de Bombitas | muzikale leiding en toetsen: Jan-Peter Bast | bas: Marco Dirne | drums: Arie den Boer

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie