In de blender: Pasolini's 'Teorema' en het tv-format 'Ik vertrek'

Sexual Healing

Het Nationale Theater
29 nov ’19
20:15

“Het is zeldzaam in de Nederlandse theaters, maar met Sexual Healing toont het Nationale Theater dat het mogelijk is: een geslaagde, echt geestige komedie maken.” NRC ●●●●

Een compleet uit elkaar gegroeid Nederlandse gezin vertrekt voor een nieuw leven naar het Franse platteland. Maar of ze daar nu het grote geluk weten te vinden? Een heerlijke mix van Pasolini's 'Teorema', het tv-format 'Ik vertrek', gespeeld door een fantastisch stel acteurs.

Na het bejubelende Ondine en Het Duel van Tsjechov brengt Jeroen De Man een nieuw werk naar de grote zaal. Samen met een fantastisch stel acteurs die zwemmen in de toneelprijzen portretteren zij een gezin. Een gezin dat doodongelukkig is in Nederland en tot grote opluchting van het publiek vertrekt naar Frankrijk om een zorgcentrum voor ouderen te beginnen. On ya va! Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain. De pensionados komen bijna aan om samen met het gezin te gaan knuffelen met de oerkippen. Maar zijn ze nu wezenlijk gelukkiger zijn? Een engel volgt hen al langer en wanneer de chaos en het verdriet van het gezin weer terugkeert en erger is dan ooit; openbaart hij zich aan hen. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt.

Regisseur Jeroen De Man:
“Zeker een paar keer per week fantaseer ik over hoe anders te leven, mijn gezin verlaten, een nieuw gezinslid maken, een nieuw huis, een nieuwe maîtresse, een nieuwe stad of een totaal andere baan. Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren. En daar misschien wel totaal teleurgesteld zullen raken, maar weten dat met risico’s nemen ook grote levensvreugde te behalen valt.”

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Uit de pers:

“De acteurs van Het Nationale Theater etaleren hun talent voor het spelen van comedy in ‘Sexual Healing’. Deze theatrale variant op tv-show ‘Ik vertrek’ is ongemeen grappig.” (…) “Het is zeldzaam in de Nederlandse theaters, maar met Sexual Healing toont het Nationale Theater dat het mogelijk is: een geslaagde, echt geestige komedie maken.” (**** NRC)

“De taal in ‘Sexual Healing’ is doorspekt met hipsterjargon en psychologiserende prietpraat en is daardoor verschrikkelijk raak en grappig.” (**** Trouw)

“Schrijvers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen creëerden een ziekelijk disfunctionele familie, die mede dankzij de geweldige acteurs en hun eigen, zoals altijd, met straattaal en internetidioom gepeperde taal in al zijn onaangepaste glorie tot zijn recht komt.” (*** Volkskrant)

“een genot om Vrede na zo veel dramatische rollen ook in komedie te zien excelleren” (Theaterkrant)

Credits

regie: Jeroen De Man | tekst: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen | dramaturgie: Willemijn Barelds | regieassistent: Abdel Daoudi | acteurs: Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker, Romana Vrede, Mariana Aparicio Torres, Mark Kraan en Ariane Schluter

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie