The Artist

Circo Aereo | Thomas Monckton
“Monckton is a delight” The Stage (UK)
vr 22 nov 20:15 - 21:15
vr 22 nov ’19
20:15 - 21:15
  • vr 22 nov ’19
    20:15 - 21:15
    Theaterzaal

Rare jongens, die kunstenaars. Vooral als ze zichzelf serieus nemen. Dan zijn ze het perfecte onderwerp voor acrobaat, clown en komiek Thom Monckton. Na zijn internationaal bekroonde theaterhit ‘The Pianist’ fileert hij dit keer op hilarische wijze de maniertjes, ijdelheden en neuroses van onze artistieke medemens. We zien Monckton als schilder in zijn atelier, wachtend op inspiratie voor Kunst met een grote K en tegelijkertijd dankbaar afgeleid door zo ongeveer alles.

In een strak gechoreografeerde voorstelling is de goddelijke vonk der inspiratie al gauw uitgegroeid tot een uitslaande brand en spetteren de kleuren in het rond. Wie een paar jaar geleden ‘The Pianist’ zag, weet wat er verwacht mag worden: heerlijke slapstick en clownerie, waar Charlie Chaplin en Buster Keaton – als ze er nog waren geweest – hun hoed voor zouden afnemen. ‘The Artist’ werd gemaakt in samenwerking met het Finse Circo Aereo en was een van de hits van Edinburgh Festival Fringe 2018.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Festival Visuals

Theater de Veste presenteert regelmatig een bijzonder visueel (internationaal) theateraanbod onder de noemer 'Festival Visuals'. Fascinerende juweeltjes van hoogstaande kwaliteit waarin beelden veelzeggend zijn. Het zijn voorstellingen van makers die gemeen hebben dat hun werk tot ver over de landsgrenzen succesvol is.