do 14 nov 20:15 - 22:15
Na afloop meet & greet

De geschiedenis van Europa

Theatercollege Geert Mak
14 nov ’19
20:15 - 22:15
  • do 14 nov
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

Historicus Geert Mak is een zeer succesvol schrijver en wordt ook wel omschreven als de beste geschiedenisleraar die je je kunt wensen. In dit college verbindt hij de grote lijn van de geschiedenis van Europa met de leefwereld van een ieder en komt met allerlei opmerkelijke en verrassende details.

Het Europa van nu zucht en kraakt. Waar ging het de afgelopen twintig jaar mis in Europa? Wat bleef er over van alle grote verwachtingen? Het Europa van nu zucht en kraakt. Slechts weinigen voorzagen een bankencrisis, een gigantisch vluchtelingenprobleem, een verdeeld Europa met het Brexit-drama als resultaat, een steeds gewelddadiger terrorisme én een verslechterde relatie met Rusland. Hoe zijn we hier beland? Hoe kon die positieve stemming zo snel omslaan? Hadden we dit kunnen zien aankomen?

Nieuw boek en documentaireserie

In het najaar van 2019 verschijnt een nieuwe documentaireserie bij de VPRO over dit thema. Begin november ligt het nieuwste boek 'Grote Verwachtingen' in de boekwinkel. Het langverwachte vervolg op de succesroman 'In Europa'. Geert Mak pakt in deze roman de draad op vanaf 1999 en beschrijft hij de eerste twee decennia van deze eeuw.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie