Binnenkort gekwinkeleerd in ons theater: Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige

Buigt Allen Mee Voor Drs. P

Erik van Muiswinkel
13 nov ’19
20:15
 • wo 13 nov
  20:15
  Theaterzaal

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Heinz Polzer schreef een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019 het volle pond.

In ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ speelt hij een kleine zaalvoorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. Met onder andere ‘De Grenadiertjes’, ‘Gonzofoon’, ‘Los Pompadores’, ‘Evangelische Potpourri’, ‘Goed Nieuws’ en ‘De Gezusters Karamazov’.

Pers quotes:

 • "Van Muiswinkel: Fraaie ode aan Drs. P"(...) "Wat Van Muiswinkel doet, begeleid door pianist Guus van Marwijk en gitarist (én technicus) Paul Remmelts, is geraffineerd." (...) "Bovenal is het een wonderschone ode aan een man die we node missen in het hedendaagse gekrakeel."  - NRC ★★★★
 • "Van Muiswinkel brengt sfeervolle ode aan Drs. P" (...) "Zijn taligheid en de zin voor humor zorgen voor een even geestige als ontroerende ode aan de man dankzij wiens inzet er in 1986 na ruim 150 jaar een nieuw Nederlands Rijmwoordenboek kwam." (...) "Vaardig begeleid door de jonge pianist Guus van Marwijk zingt hij de liedteksten met gevoel voor de rijke nalatenschap van de doctorandus." (...) "Vanzelfsprekend kan Van Muiswinkel de stem van Drs. P treffend immiteren."
   "Een geslaagde hulde aan een fenomeen." - AD ★★★★
 • "Erik van Muiswinkel laat de zaal buigen voor Drs. P" (...) "Honderd jaar is natuurlijk een mooie aanleiding om de Zwitserse taalvirtuoos te eren. En dat doet erik van Muiswinkel op een geweldige manier in zijn programma Buigt Allen Mee Voor Drs. P." (...) "Imitatie kun je wel aan Van Muiswinkel overlaten." (...) "Met mooie voorbeelden gaat hij in op de vele rijmsoorten die Drs. P heeft gebruikt." - Theaterkrant  (keuze van de criticus)
 • "Wat heerlijk om al die briljante teksten van Drs. P weer eens te horen passeren." (...) "Erik van Muiswinkel slaagt erin de complexe teksten duidelijk over te brengen." - de Volkskrant ★★★


[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

piano: Guus van Marwijk | gitaar: Paul Remmelts

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie