Love Chapter 2

L-E-V | Sharon Eyal & Gai Behar
“Het vervolg op wereldhit OCD Love heeft wederom een verbluffend sterk dansidioom.” de Volkskrant
di 29 okt 20:15
di 29 okt ’19
20:15
  • di 29 okt ’19
    20:15
    Theaterzaal

Wat ze ook doen, het is altijd raak! In de voorstellingen van het succesvolle Israëlische choreografenduo Sharon Eyal en Gai Behar staan zaken van het hart centraal: liefde, machteloosheid, woede, gelukzaligheid.

Liefde, blijkt ook in ‘Love Chapter 2’, is hard werken. Letterlijk op je tenen lopen. Dat doen de zes dan ook, een uur lang, op de beats van drummer/techno-pionier Ori Lichtik. Alert en op zichzelf zijn ze, van liefdesduetten is geen sprake. Wel van een onwezenlijke bewegingstaal, hoekig, krachtig en scherp. Heel langzaam vloeit de spanning uit de lijven en durven de dansers zich op te richten, terwijl een subtiele melodie klinkt: zijn ze klaar voor de liefde?

"Extreme precision and general mystification coexist in Eyal’s resonant follow-up to OCD Love" - The Guardian ★★★★★

Sharon Eyal verstaat de kunst om te spreken via dans. Liefde, machteloosheid, woede, gelukzaligheid; elk gevoel dat zich moeilijk in woorden laat vatten, krijgt zij in beweging haarfijn uitgedrukt. Elke vezel van het lichaam van haar dansers spreekt tot ons, ze keert het lichaam als het moet binnenstebuiten. En behalve dat haar werk ongekend emotioneel is, is het ook nog eens een genot om naar te kijken.


“Het vervolg op wereldhit OCD Love heeft wederom een verbluffend sterk dansidioom.” de Volkskrant ★★★★ 

De dans van L-E-V is hypnotisch, wild en gedurfd.

Onderdeel van

Sharon Eyal & Gai Behar 

Een parkeergarage in Tel Aviv: niet de gebruikelijkste plek voor de geboorte van een match made in heaven. Toch begon het daar allemaal in 2005 voor het kunstenaarsduo Sharon Eyal en Gai Behar. Ondergrondse dansparty’s in kelders en garages waren hip in die tijd en op een van die feesten liep sterdanseres Sharon Eyal partyorganisator Gai Behar tegen het lijf. Het klikte meteen. Zij nodigde hem uit bij een dansrepetitie en een duo was geboren, voorlopig binnen de beschermde omgeving van de beroemde Batsheva Dance Company in Tel Aviv. 


[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]