do 10 okt 14:30

De vier vrouwen van Willem van Oranje

Theatergroep Plankgas
10 okt ’19
14:30
  • do 10 okt
    14:30
    Rietveld Theater

Willem van Oranje trouwde maar liefst vier keer, maar de vrouwen hebben elkaar nooit ontmoet. Zo’n 450 jaar laten doen ze dat alsnog, als ze nieuwsgierig uit hun portret stappen en elkaar de geheimen over hun leven met Willem onthullen.

Willem van Oranje, een van de belangrijkste figuren uit de Nederlandse geschiedenis trouwde maar liefst vier keer. Achtereenvolgens met Anna van Buren (Albertine de Kanter), Anna van Saksen (Anna Nicolaï), Charlotte de Bourbon (Linda Mɸller) en Louise de Coligny (Gepke Witteveen). De vier vrouwen van Willem van Oranje hebben elkaar nooit ontmoet.

Zo’n 450 jaar laten doen ze dat alsnog. Dat gebeurt met aandacht voor de omstandigheden waarin ze toen verkeerden, met humor en zo nu en dan een bitse ondertoon. Beleef de geschiedenis van onze Vader des Vaderlands door de ogen van hen die hem het beste kenden.

Toegangsprijs: € 15,00 | € 20,00 (incl. lunch – aanvang 13.00 uur) 

Locatie

Deze voorstelling vindt plaats in het Rietveld Theater. Adres: Rietveld 49, 2611 LH Delft (015-7370406). 

Onderdeel van:
Theater Overdag
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie