Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

HNTJong
Parade van Instahelden, rappers, fantasiefiguren en boekpersonages
zo 29 sep 14:30
zo 29 sep ’19
14:30
  • zo 29 sep ’19
    14:30
    Theaterzaal

Een voorstelling over rolmodellen, Wie zou je willen zijn en wie zijn de helden waar je naar opkijkt. Zijn deze rolmodellen vooral op instagram te vinden of in de hollywoods blockbusters. 'Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie', over de helden van nu. Gemaakt door de jonge regisseur van dit moment, Eva Line de Boer.
 

Wie is jouw voorbeeld? Als je dat aan je moeder had gevraagd toen ze 8 was, zei ze misschien: Pippi Langkous of Heidi. Je vader koos voor Mowgli of Peter Pan. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en zijn ze altijd dicht bij je. Is hun leven ook een groot avontuur? Wie zou je wel eens een dag willen zijn? Wat als je iedereen kunt zijn, ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.

Online kun je iedereen zijn die je wilt zijn

Het is net als zoals Barbiepoppen steeds van uiterlijk en beroep veranderen, online kun je elke dag iemand anders zijn. Wat is belangrijker je online of je offline leven? En waar ben je meer jezelf? Waar is de meeste ruimte voor fantasie? Stel dat Pippi Langkous nu een Youtuber zou zijn. Wat voor video’s neemt ze dan op?

Wat is de invloed van sociale media en influencers?

Eva Line de Boer is een jonge theaterregisseur die het gedrag en de leefwereld van jongeren verkent in haar voorstellingen. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar. Zoals in de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet. In 2014 won Eva de Ton Lutz Award en 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk.

Gratis vlogworkshop

Wil je meedoen aan de gratis vlogworkshop (op vertoon van je theaterkaartje) voorafgaand aan de voorstelling om 13.30 uur? Stuur dan een mailtje naar publiciteit@theaterdeveste.nl 

Geschikt voor kinderen v.a. 10 jaar.

Uit de pers:

  • Scenes ★★★★ - "Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel."
  • De Theaterkrant (Keuze van Criticus) - "Een ijzersterke mash-up van kinderboeken, films en speelgoed die de ouders meteen herkennen en vloggers en tiktokkers die tieners meteen herkennen; van de echte en virtuele wereld."
  • Trouw ★★★★ - "De huidige jeugd van 10+, het beoogde publiek, zal de rol van rapper Ronnie Flex vast meteen omarmen."
  • De Volkskrant ★★★ - "Actrice Jessie Wilms zou à la minute online moeten gaan met de vlogs van haar alter ego ‘P-P-P-Presenting Pippi’. Tijdens de tienervoorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie van HNTjong."
  • Noord Hollands Dagblad ★★★ - "’Heidi Sissi Pippi Ronnie Barbie’ is een fijne feel good belevenis voor iedereen vanaf een jaar of tien. Met ook nog een blijde boodschap: je bent goed zoals je bent."

Credits

Regie: Eva Line de Boer | Dramaturgie: Martine Manten | Acteurs: Roben Mitchell van den Dungen Bille, Jessie Wilms, Kimberley Agyarko