“Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen”

Zondagochtendconcert

Camiel Boomsma & Club Classique
13 okt
11:30
 • zo 13 okt
  11:30
  Theaterzaal

Camiel Boomsma is een van de meest veelbelovende pianisten van deze tijd. Pers en publiek roemen zijn uitzonderlijk mooie klank en unieke toucher. Voor zijn nieuwste album ‘Musings’ werd Camiel vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires.

De Volkskrant schreef: “… aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel.” Pizzicato gaf de hoogst mogelijke beoordeling: “Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen”. Club Classique is een muzikaal netwerk van jonge en soms wat oudere, eigenwijze maar vooral bevlogen musici dat de grenzen van de klassieke muziektraditie verkent. ‘Klassiek voor iedereen!’ is hun motto. Ze zijn met regelmaat te gast in het televisieprogramma Podium Witteman.

[toegangsprijs inclusief koffie/thee | bewaakte garderobe]

Wijziging

Het programma van deze ochtend hebben we deels moeten wijzigen als gevolg van een (kleine) blessure aan een van de handen van pianist Camiel. Het technisch veeleisende concert van Chopin (Pianoconcert nr 2) is vervangen door pianoconcert nr 12, KV 414 van Mozart. Er blijft werk van Chopin op het programma staan, het spijt ons indien u zich speciaal op Piano concert nr 2 van Chopin verheugd, gezien de omstandigheden zijn we toch erg blij met deze oplossing. Mozarts twaalfde pianoconcert is een van de weinige concerten die ook in kamermuziekvorm kunnen worden uitgevoerd. Het is een juweel. We hopen op uw begrip en tot ziens op 13 oktober.

Hartelijke groet, 

Iris Haeck
programmeur klassiek 

 

Programma

Frédéric Chopin (1810 – 1849)

 • Nocturne opus 9, nr. 1
 • Nocturne opus 48, nr. 1

Franz Schubert (1797 – 1828)
Gretchen am Spinnrade (bewerking Franz Liszt voor piano solo)

Vier Impromptus, D. 899 (opus 90)

 • Impromptu in c-klein, voor piano, opus 90 nr. 1, D 899 nr. 1
 • Impromptu in Es-groot, voor piano, opus 90 nr. 2, D 899 nr. 2
 • Impromptu in Ges-groot, voor piano, opus 90 nr. 3, D 899 nr. 3
 • Impromptu in As-groot, voor piano, opus 90 nr. 4, D 899 nr. 4

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Pianoconcert nr. 12 in A majeur, KV 414

 1. Allegro
 2. Andante
 3. Allegretto
Onderdeel van:
Kamermuziekserie 1

Programma

Programma: Schubert, Gretchen am Spinnrade (arr. Franz Liszt), 4 Impromptus, D. 899, Op. 90; Mozart, pianoconcert nr 12, KV 414 (i.p.v. Chopin, Piano concert no 2) met Club Classique

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie