Tsjaikovski en Rachmaninov

Krashna Musika
Op locatie in de Dominicuskerk te Amsterdam
za 9 mrt 20:15
za 9 mrt ’19
20:15
  • za 9 mrt ’19
    20:15
    Op locatie

Een duister verhaal en een krachtig vertoon van virtuositeit. Bereid je voor om weggeblazen te worden door het Krashna-orkest in maart waar ze niet één, maar twee werken zullen spelen: de Manfred-symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en het tweede Pianoconcert van Sergej Rachmaninov.

Let op: dit concert vindt op locatie plaats.

De Manfred-symfonie, een programmatische symfonie, was gecomponeerd door Tsjaikovski in 1885. Hij liet zich inspireren door het gelijknamige Gotische gedicht geschreven door Lord Byron in 1817.

In het gedicht wordt Manfred geplaagd door schuldgevoel over zijn overleden geliefde Astarte. Hij reist naar de Alpen en roept zeven geesten op om hem zijn schuld te helpen vergeten. De geesten kunnen hem niet helpen, en het lot voorkomt dat hij kan ontsnappen door zelfmoord. Op het einde verschijnt hij in een bacchanaal, ontmoet de geest van Astarte en wordt vergeven. Manfred sterft dan, vrij van schuld.
 

Dan is er nog Rachmaninovs tweede Pianoconcert, waar Codarts-conservatoriumstudent en masterstudent aan de TU Delft Floris van Dam de pianosolo zal spelen. Het is één van Rachmaninovs populairste werken. Op de première in 1897 was hij net hersteld van een depressie die een aantal jaren had geduurd. Vanaf de eerste akkoorden kun je al horen hoe zijn zelfvertrouwen nieuwe kracht had gekregen.

Twee stukken vol van drama, pracht en spanning. Op 9 maart zal Krashna dit programma uitvoeren in de Dominicuskerk te Amsterdam. Kom genieten van een concert van Tsjaikovski’s en Rachmaninovs beste stukken!

Op locatie in de Dominicuskerk
Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam